Foto: Kanal 75.

När mörkret stör vår tillvaro, när snöslasket plågar oss kan vi i varje fall trösta oss med vintermeetinget på Vincennes.

Speciellt denna dag då den ståtlige Rajesh Face skall ta kolstybben i besittning. Hans debut på den franska nationalarenan skall bli mycket spännande att följa.

Kommer Rajesh Face och Adrian Kolgjini att klara det för dom ovana franska voltsystemet, kommer den fyraårige hingsten att trivas på den kuperade banan, hur står sig den svenska hästen i förhållanden till franska fyraåringar i samma klass?

Vid 14-tiden idag får vi svaret.

Med all respekt för Amatörbästen i V86 på Solvalla är Prix de Picardie på Vincennes dagens höjdpunkt i travsporten.

I Prix de Picardie finns även Fredrik Wallins Inga In Heaven, Robert Berghs Mindyourvalue W.F. och Ola Samuelssons Fantasy River med. Dessutom den till Frankrike nyligen sålda Zahara Goj som enligt PMU:s startlista tränas av Philippe Billard. I ATG:s startlista står dock Björn Goop som tränare. Samme Goop som skall köra Inga In Heaven. Zahara Goj får Jean Michel Bazire i sulkyn.

Vid en titt i tipsen nere Frankrike nämns förstås Rajesh Face tidigt som en av de hästar som kan vinna loppet. Men det finns också tipsexperter som rankar den svenska hästen som trea, fyra och femma.

ATG arrangerar V4 till eftermiddagens tävlingar på Vincennes. Men just det här loppet, med stora svenskintressen finns av någon anledning inte med i V4-spelet.

Inte heller loppet efter där Björn Goop har tre hästar med, Say It Again, Psycho och Beppe Am. I det loppet finns också Johan Untersteiners Emmett Brown.

Varför ATG lämnar två, för oss svenskar, mycket intressanta lopp utanför V4-spelet är en gåta. Men kanske finns det en förklaring?

Istället avslutar ATG sitt V4-spel med ett montélopp där bara sex hästar är med.

Till sist: För Lutfi Kolgjini blir det en spännande dag. Redan på lunchen kan Lutfi räkna in en storseger när galopphästen Johnnybegood kantrar ut som stor favorit i Skånelandlöpning på Jägersro med 200.000 kronor i förstapris. Lutfi är delägare i tvååringen som tränas av Hans Adielsson.

LP

 

10 KOMMENTARER

 1. Jag tycker inte det spelar någon roll om de svenska hästarna är med på V4 eller ej. Omsättningarna är rena skämtet och att kryssa överspelade svenskhästar med omsättningar kring 50-100 000 är meningslöst. Tänk om man istället kunde spelar multi, tierce, quarte, quinte m.m. i de franska poolerna. Någon klok person förklarade att det hela handlade om att ST inte accepterar den franska rasen vilket är det stora hindret. Norge har ju alla spelformer till Frankrike och när nu vintermeetinget drar igång på allvar så vore det intressant att ha möjligheten. Är det någon på forumet som har koll på om man som svensk medborgare kan registrera ett konto i Norge och den vägen kunna spela i de stora franska poolerna ?

 2. Rajesh i volt blir ett spänningsmoment, men blir det galopp kan väl Ludde skylla på Tarzan. Eller Björn Goop. Eller Untersteiner. Eller uteblivna wild cards. Eller…

   • Ja kortare hemresa…
    Blir bara så trött på Luddes gapande i egen sak. För jänmnan.
    Och sen ändra uppfattning, när detta passar bttre.

  • Överskattad och överskattad. Kapaciteten kan du knappast snacka bort. Det är bara att plocka fram BC-semifinalen ur lopparkivet. Hur sedan en häst som spelades till mycket klar favorit i Derbyt kan vara överskattad av en ‘liten klick’ begriper jag inte.

 3. Inge fel på hästarna. Problemet ligger i att Kolgjinis hästar liksom Melanders inte kan gå i ryggar!?! Hästarna gör sina bästa lopp när de får löpa fritt och bestämma själv, spets/dödens. Får inte hästarna ”bestämma” själv, så lägger de av. De lär sina hästar tidigt ett felaktigt beteende. Ludde t.ex. vill alltid vinna med 40 längder med sina 2-åringar!?!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar