18 hästar får vara med i Prix d´Amerique.

Hälften av dessa kan faktiskt komma från enbart två tränare, franske Sébastien Guarato och svenske Daniel Redén.

Visst kan det låta märkligt, och knappast troligt? Men helt omöjligt är det faktiskt inte.

Guarato har utan tvekan ambitionen att försöka få med en handfull hästar i världens största travlopp. För Redén gäller samma sak.

Bold Eagle är frontfiguren i Sébastien Guaratos armada. Den dubble PdA-vinnaren är naturligtvis självskriven i loppet. Han är ju den som har tjänat mest pengar av alla de hästar som är aktuella. Om nästan exakt två månader jagar Bold Eagle sin tredje raka seger i Prix d´Amerique.

Guarato har ytterligare två hästar som är klara för loppet. Valko Jenilat och Billie de Montfort. De kvalade in genom att bli etta respektive tvåa i det första B-loppet, Prix de Bretagne. I det loppet blev Philippe Allairs Charly du Noyer trea – därmed är också han inkvalad i Prix d´Amerique.

Bakom den redan klara trion i Guaratos stall finns Carat Williams och Booster Winner (den senare var med redan ifjol). Båda är anmälda till Prix de Bourbonnais den 10 december. Carat Williams har dessutom en extra möjlighet att ta en plats i Prix d´Amerique via femåringsloppet Prix Tenor de Baune på julafton. Seger där – och saken är klar.

Det skulle inte förvåna mig om Sébastien Guarato har minst fyra hästar med när det är dags för Prix d´Amerique.

Daniel Redén hade en kvartett med redan i vintras: Lionel (trea), Propulsion (fyra), Call Me Keeper (sexa) och Wild Honey (galopp). Av dessa lär både Lionel och Wild Honey komma med på sina intjänade pengar. För de övriga gäller det att kvala in via B-loppen. Redan i nästa B-lopp, Prix de Bourbonnais den 10 december, lär vi får se några av Redéns hästar.

Möjligtvis skulle även Propulsion kunna ta en plats på sina pengar?

Bakom den här kvartetten lurar också Caid Grif och In Vain Sund. Båda hästarna finns med i anmälningslistan till Prix de Bourbonnais.

Och som om det inte vore nog har Daniel Redén även Tobin Kronos som troligen kommer att starta i Prix Tenor de Baune – där vinnaren alltså får en fribiljett i Prix d´Amerique.

Till sist: Igår kom Åby med ett trevligt besked. Nästa år satsar banan på ett nytt stort montélopp, Åby Nordic Monté Trophy. Enligt Åbys sportchef Jon Walter Pedersen kommer förstapriset att bli minst 300.000 kr.

LP

 

 

3 KOMMENTARER

  1. Du läser nog aningen slarvigt, eller också vill du inte förstå vad jag skriver. Tobin Konos skall troligen vara med i Prix Tenor de Baune. Ett lopp där vinnaren får en friplats i PdA.
    LP

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar