Under Bengt Jönsson som vd skulle ATG bli världens största spelbolag.

Numera är ambitionerna lite mer blygsamma, ATG skall bli bäst i Norden.

Igår var i varje fall ATG det mest generösa spelbolaget i hela värden. Då delades drygt 1,4 miljoner kronor ut helt i onödan. Vinnarna i den för de flesta helt ointressanta spelformen Top 7 fick dela på den generösa gåvan.

Kanske hade ATG missat att Black Friday redan var passerad?

Det var Travronden som avslöjade att rollerpotten hade delats ut. De pengar som blev över från i lördags, då ingen spelare lyckades pricka in sju rätt, skulle nämligen ha gått vidare till nästa lördags sjurättspott, inte till gårdagens extraomgång på Mantorp.

Travronden

För innehavarna av de tre systemen med sju rätt igår blev det rena bingon, och mer därtill. De fick dela på de 1,4 miljonerna som skall betraktas som en ren gåva.

Enligt ATG:s informationschef Patrik Brissman handlade det om ”ett handhavandefel”.

Vad det nu kan betyda?

Innebär det att någon tjänsteman tryckte på fel knapp eller programmerade in fel uppgifter?

Gissningsvis handlar det istället om ATG inte kan sina egna regler för just den här spelformen. Och det är kanske inte så konstigt. Top 7 har ju blivit något av ATG:s svarta får, som få bryr sig om.

Foto: Helena Mansén.

När jag för ett tag sedan var på en resa till Newmarket försökte Maria Akraka, som är projektledare för Top 7, övertyga mig om spelformens förträfflighet.

Tyvärr berättade inte Maria att ATG skulle överraska oss med extra en rejäl sudd extra i gårdagens omgång.

Till sist: Sju rätt gav igår 563.868 kr till tre vinnande system. Omsättningen uppgick till 1.512.084 kr.

LP

 

11 KOMMENTARER

 1. Jag förstår att sådant här kan ske. Vare sig vi tror det eller ej så är det en hel del manuellt arbete med att skapa en spelomgång. Och när sedan jackpot införs i ett antal spelformer, och när reglerna för denna jackpot ideligen förändras, så blir det så klart fel till slut.
  Kanske borde dock någon på ATG fråga sig hur kunderna skall kunna hålla reda på reglerna för V64, V65, V75, V86 och Topp sju, med eller utan Burst.

 2. Toppsju har blivit så invecklat att inte ens tjänstemännen på ATG har fullständig koll.

  Hur skall då kunderna kunna hänga med i svängarna?

  Grattis till de som vann en extraslant igår

 3. Jan ”hatten” Helander reagerade direkt på twitter då resultatet för topp 7 kom, så utan honom kanske inte ens travronden hade reagerat flera timmar senare.

 4. Vi måste ha i åtanke att bakom varje knapptryck sitter en människa. I det här fallet en människa som gjort fel. Vad det beror på vet vi inte. Men vi kan inte hugga på allt som går fel hos ATG, hur irriterade vi än är. Den mänskliga faktorn får inte glömmas bort. Vi kan alla göra fel. Det som är intressant nu är hur ATG agerar inför nästa helg.

 5. Maria Akraka promotar Top 7. Det känns så helt rätt.
  Kanske ett travquiz mellan Bengt Jönsson och Skarplöth. Tror ser det skulle bli jämnt…

 6. Ja det är tur att människan som gjorde fel inte är pilot. Nu var det bara pengar det handlade om som jag ska vara med att dela ut helt i onödan! Fy skäms Atg!

  • Du har nog inte följt debatten här om du kommer med en sådan kommentar! Jag, om någon, är väldigt kritisk till ATG och sjukt irriterad på det mesta de gör, men man kan inte skylla ett fel som en enskild människa gjort med ett feltryck på en knapp på ett helt bolag. Man måste försöka se den mänskliga faktorn. Du gör säkert också fel ibland kenta. Ingen är felfri. Sen är det möjligt att reglerna kring Top7 och jackpottar över lag är för snåriga så inte ens personalen kan reda ut dem, men det är en helt annan fråga.

 7. 1,4 mkr räcker till en osedvanligt väl doterad V86onsdag på Solvalla, således inga små medel som ATG av misstag gav tillbaka till spelarna. Nu är det för all del spelarnas pengar( öresfonden/outbetalda vinster) som delas ut, så det ligger en poetisk rättvisa . Men att förringa det hela till ett felaktigt knapptryck är direkt ansvarslöst.
  ATG har även anställt en compliance manager samt säkerhetschef som båda har som ansvar att övervaka beslut , såldes brister det inte endast hos en person utan hos flera.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar