Att Daniel Redén har många hästar i den allra högsta klassen, många som sprungit in både en, två och flera miljoner kronor. Till och med en häst som har tjänat elva miljoner kronor och en 13 miljoner.

Här får ni en talande bild. Till ett lopp för hästar med lägst 250.000 kronor i Gävle den 30 november har Daniel Redén anmält inte mindre än elva hästar. Daniel tränar alltså elva av de tolv anmälda hästarna. Den ende som vågar utmana Redén är Jim Oscarsson. Åtminstone hittills. Anmälningstiden går ju inte ut förrän den 24 november.

Igår tvingades ATG ställa in spelet i ett lopp därför att Stefan Melander tränar sju av de nio anmälda hästarna.

Håller detta på ett bli en trend?

Oavsett hur många Daniel kommer att starta kan det väl det här betraktas som en rejäl styrkedemonstration?

LP

10 KOMMENTARER

 1. Hästbristen som ST och därmed även ATG slagit ifrån sig, och inte tagit på allvar, blir alltmer uppenbar.
  Att ställa in några enstaka lunchtrav samt minska antalet lopp på lunchtravet räcker inte dessvärre.
  Fler och övergripande översyn av tävlingarna behövs, och de prismedel som dras in ska omgående användas till höjning av
  andra befintliga lopp.

 2. Stefan Melander har ju ”tokanmält” länge, förutom att han ofta får med 2-4 hästar i samma lopp är det väldigt ofta 1-3 som inte kommer med eftersom de inte uppfyller villkoren i propositionen. Undrar om han ens läser propparna eller har någon sorts anmälningsrobot?

 3. Det synes som att det är en viss obalans mellan tränarnas behov av att kunna starta hästar och de propositioner som erbjuds. Kanske skulle man kunna ändra detta genom att införa en flagga i sportsystemet för varje häst där tränaren får markera sin häst som startklar. En flagga som automatiskt är satt för hästar som startat de senaste 4 veckorna, men som kan släckas om en häst blir skadad eller skall gå till vila. Då får proppskrivarna en omedelbar indikation på vad som är gångbart. Kräver naturligtvis också att det finns lite dynamik och att propparna inte skrivs månader i förväg och sedan är huggna i sten. 2-3 lopp per tävlingsdag borde ju kunna vara flexibla och förändras med kort varsel om man ser att behovet av en annan typ av lopp är större.

 4. Daniel har fina hästar och lite styrka bakom visar det väl , bara att konstatera.
  Är det inte lite tecken på få proppar utskrivna för hästar med de här prissummorna?!
  Melanders agerande var väl ett tecken på på få fyraårings-proppar.

 5. Hästbristen är solklart faktum, och värre kommer det att bli. Sen kan man ju undra varför Redén anmäler 11 hästar till ett och samma lopp.

 6. Man skulle kunna tro att propskrivarna är hästpedofiler, det ska bara vara 2och 3 åringslopp med få startande. Att ha en 4-årig valack som inte startat av någon anledning eller tjänat 5.000 och leta nolllopp är nästan omöjligt. En prop Romme 24/11 2.201-80.000 auto som ex.

 7. Det är ju en barnsligt lätt för ST att kolla upp var det är för många och för lite hästar anmälda i propparna.. men det tycks inte finnas nått intresse av att göra så att hästarna kan tävla kontinuerligt.. varför?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar