Från Sportbladet.

De svenska fotbollsdamerna hotar med att bojkotta fotbollsgalan i Globen på måndag.

Tjejerna är missnöjda med det avtal som finns mellan Svenska Fotbollförbundet och landslagsspelarna. Det handlar i första hand, så vitt jag förstår, om den ekonomiska ersättningen vid landslagsuppdragen.

Hotet har rört upp en ganska hätsk stämning mellan pamparna i förbundet och tjejerna på fotbollsplanerna.

Att bojkotthotet kom bara dagarna före herrlandslagets så oerhört viktiga kamp mot Italien var nog ingen slump. För fotbollsförbundets ledning var det ett slag mitt i solarplexus.

Samtidigt har hotet fått stor medial uppmärksamhet. Och vad jag har kunnat läsa står dom flesta krönikörerna på spelarnas sida.

I Svenska Dagbladet skriver Anders Lindblad:

”Det är givetvis genant för fotbollförbundet att det gått så här långt. Ledande företrädare talar ofta varmt om hur viktigt jämställdhetsarbetet är. Men i praktiken verkar det uppenbart inte vara så.”

Och mer:

”Hur svårt kan det vara att gå damlandslaget till mötes?”

Kan möjligen det här hotet bli en signal till travets aktiva som är missnöjda med ganska mycket? Framför allt med den sena V75-starten på lördag. 16.20 alltså.

Det har då och då pratats om strejk. Inte bara pratats förresten. För inte så länge sedan maskade ju tränarna på Jägersro så att V86-omgången blev omkullkastad.

Men det har också viskats om planer på att anmälningsstrejka till en V75-omgång. Samtidigt som tränarna vet att det skulle bli dyrt för ATG – och i slutändan även för dom själva.

Nu blottas en annan möjlighet till en protestaktion. En bojkott av Travgalan; en gala utan tränare och kuskar, kanske uppfödare och ägare, skulle möjligen kunna sätta press på de som styr?

Som dessutom inte skulle kosta ATG några pengar.

Tvärtom!

LP

19 KOMMENTARER

 1. JA! Gör nåt nu. Det räcker inte med att snacka. ATG/ST bryr sig inte. Jag tror både hästägare och de flesta spelare ställer sig bakom alla sorters bojkotter för att få till en förändring när det gäller V75.

 2. Vilka spelare och hästägare tror du bryr sig om ifall en travgala ställs in?
  Endast de inbjudna, resten struntar väl totalt i galan.

 3. Det enda som biter på travmakten är attacker rakt in i kassavalvet. En spelbojkott initierad av en facebookgrupp av modellen #jag spelar inte skulle nog smärta värre än lite glest vid borden på galan. Tycker att de som varit framgångsrika i år är värda att få sin välförtjänta hyllning och inte bli indirekt bestraffade för sådant som andra förorsakat.

  • Det är oerhört svårt att engagera tillräckligt många spelare för att det ska synas i ATG:s kassavalv. Men att inte anmäla sina hästar till V75 skulle garanterat ha effekt. Nyårsafton hade varit en riktigt bra dag för det… så kan de stå där med sin idiotiska Winterburstjackpot och tränarna och skötarna kan fira nyårsafton i lugn och ro.

  • Men det är väl frivilligt att spela? När man läser inläggen här får man intrycket av att det handlar om fackliga stridsåtgärder.
   Förstår inte talet om spelbojkott osv, vill man inte spela vid den tiden loppen körs är det ju bara att låta bli.

   • Låt oss säga att det är en jäkla tur för ATG och travsporten att spelarna finner sig i de förändrade förutsättningarna och fortsätter lägga sina spel trots allt. Men att man finner sig betyder inte att man tycker om. Och det man inte tycker om och är missnöjd med försöker man förändra. När man till slut inser att det inte finns något gehör för önskemålen att förändra, TROTS en förkrossande majoritet, tja då lämnar man till slut. Och det är ju precis det som sakta men säkert är på väg att hända. För egen del har mitt spel på V75 minskat drastiskt, från att ha varit klistrad varje lördag i 15 år, sker det nu endast de lördagar jag inte har annat planerat. Förr hann jag med både och… Är jag ensam om detta? Nä, knappast.

    • Det är inte tur.
     Förstår inte resonemanget att så många har så mycket mer planerat på lördagen mellan 16.20-19.00 än som har det mellan 14.30-17.00. För egen del har jag ofta mycket mera planerat på dagtid än på kvällstid på helgerna.
     Hade det varit en förkrossande majoritet som varit mot den senare starttiden så hade ju omsättningen sjunkit drastiskt. Men så sker inte, och man får onekligen intrycket att ¨¨¨folkstormen¨¨¨ är en ren mediaskapelse. Förändringar mottas sällan väl. Och där det finns missnöje finns det ju alltid påhängare.

     • Vi får väl helt enkelt enas om att vi är oense. Det finns en liten klick som är nöjda med den sena starttiden och du är uppenbarligen en av dem. Grattis till dig som tillhör den vinnande minoriteten. Om du drar ner skygglapparna och pratar med folk runtomkring dig, på travbanan, hos ombuden eller bland andra som på ett eller annat vis är intresserade av / involverade i travet som SPORT (inte bara en tipskupong) så kommer du att höra att det handlar om mer än en mediaskapelse. Ha en trevlig kväll.

 4. Läser nu på travronden att kvällstävlingar på lördagar tidigareläggs efter önskemål från travsällskap och ”några” aktiva.
  Så istället för att tillbringa lördagskvällen med några division 5-lopp så kommer alla hem i rimlig tid!
  Eller hur?
  25 minuter av lördagskvällen får nu familjen tillbaka.
  EUREKA!

  Fast då vet vi ännu inte hur mycket omsättning som tappas med tidigare starttid.
  Det är ju själva huvudnyckeln med senare starttid, mera spel!

 5. Svar till Berra från valla det ända som ryktas är oms. på v75 tillsammans då atg inte släpper några siffror på det spelet, men att omsättningen på v75 sjunker stämmer men vill man inte ta in fakta så vill man inte.

  • Finns inget positivt med den sena starten.
   Jag är en storspelare på V75 och åker på v75
   20-25 ggr per år. Men ledsnat mest på grund av starttid men även kassa tv-sändningar har hjälpt till.
   Blir nog casinobesök framöver istället sorgligt
   men som Lunkan säger och vi brukar inte tycka lika i allt. passionen o glöden börjar slockna.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar