Blir det ett möte mellan Nuncio och Bold Eagle redan på söndag?

Ingen vet, mer än Stefan Melander.

”Tarzan” har i varje fall kastat den ena handsken. I morse anmälde han sin ögonsten till Prix de Bretagne på Vincennes.

Vilket förstås inte innebär någon garanti för att Nuncio verkligen skall starta. Vi får ge oss till tål i ytterligare några dagar. Det är först på torsdag som Melander behöver kasta även sin andra handske.

Förutom Bold Eagle är också årets Prix d´Amerique-tvåa Belina Josselyn anmäld samt Bird Parker, Voltigeur de Myrt, och Johan Untersteiners Day Or Night In.

LP

22 KOMMENTARER

  • Tjaaa 2 veckor före Marre”s vinst i PdA fick han stryk av 3 hästar i en halvskral gulddivision….

   1.a On track Piraten
   2.a Bwt Champion
   3.a Kashs Cantab
   4.a Marre

   Mycket hinner hända på de 10 veckor som återstår och ska Nuncio nå 100% form räcker det inte med snabbjobb hemma i Enköping.

    • Jag fattar inte vad det ger er att vara så negativa. Det är liksom inte ni som förlorar på det om det går åt helvete, det blir Tarzan och Catarina. Så sluta bry er. Hur man än vänder och vrider på det så bör Nuncio vara Sveriges bästa chans i PdA 2018 på ren grundkapacitet. Sen kanske han överraskar…då jävlar!

     • Jag fattar inte varför det är så heligt att säga något ”negativt” om Nuncio! Tror man inte på hästen så gör man inte, sen kvittar det väl vad hästen heter. Ingen önskar att det ska gå åt helvete för Nuncio, tvärtom. Men vi är många som tvivlar. Och det ”ger oss inget” men vi har väl rätt att säga det? Alla kan omöjligt tycka likadant om allt.

 1. Är det olyckskorpar eller gamar som följer det svenska fälttåget? Jag tycker att det skall bli spännande – det är ju det här vi har tjatat om ända sedan i vintras. Så ”lycka till”, som Uno brukar säga – friskt vågat är hälften vunnet!

 2. Ingen som avser segerstrida sista helgen i januari är på topp nu i mitten av Nov.

  Helt rätt att matcha in Nuncio på rätt underlag/ bana /tufft motstånd redan nu. Det är ingen unghäst vars skalle man ska va rädd om. Ska Nuncio va 100% på topp om 10 veckor vill det till lite tuffare genomkörare. Är helt säker på att Tarzan räknar med att få pisk i lopp fram till dagen D, men att han via dessa lopp ska sätta sin ögonsten fit for fight på PdA dagen.

 3. En Nuncio i full form anser jag vara snäppet bättre än Old Beagle. Då är nog hästar som Propulsion, Readly Express och Twister Bi svårare motståndare än fransosen.

  • Ulf Ohlsson kör huvuddelar av stallets hästar nuförtiden…
   Perfekt med en kallblodskusk ..som kan hålla i.. snygga styrningar igår. .på V 7.

 4. Den här satsningen kommer bli intressant, minst sagt. Vädret i Frankrike kommer bli väldigt avgörande. Utan regn och tung bana kan det bli hur bra som helst för Nuncio, även fast han aldrig sprungit på en längre distans. Hans otroligt stora löpsteg bör passa perfekt på en torr kolstybb som då är väldigt fast. Blir det blött så går det istället åt andra hållet. Vet dock ej hur bra han kan prestera med en långresa bara dagar innan start. Men någonstans måste han ju börja för att vara på topp i januari. Kör hårt Tarzan!

  • Han tävla utmärkt på på både blötta och tunga banor i Usa dessutom reste han väldigt mkt där och det bekom honom inte ett smack!

   • Nej, Nuncio hatar blöta banor. Alla torskar från Owen Face till On Track Piraten har varit för att banunderlaget förstört för honom. Hans jättesteg/kliv gör att det måste fästa för att det ska gå undan. När han borrar ner framhovarna så måste banan svara. När den inte gör det så blir han helt ”vanlig”. Har nu inte sett alla lopp? Ja, det är en så stor skillnad. Jag är givetvis väldigt orolig för den här satsningen för det är vädergudarna som avgör om han kan ge Bold Eagle en match. Bold Eagles steg gör att han flyter fram på alla underlag. Det hade varit kul med en torr vinter i Frankrike. Allt för sportens skull.

    • Var aldrig något problem för honom i Usa han sprang lika bra på blöt/tung bana! Och jag har sett alla hans lopp. Däremot tror jag Melander ska behålla skorna på honom.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar