Foto: Erik Widén.

På torsdag gör Sveriges bästa montéryttare Sofia Adolfsson debut på Vincennes. Hon skall då rida Björn Goops  Candor Hall i ett lopp med nästan en halv miljon kronor till vinnaren. Hästen som Sofia har vunnit två raka segrar med, den senaste i SM på Åby.

Det har de senaste dagarna spekulerats i att Sofia inte skulle få rida på Vincennes eftersom hon har amatörlicens. Nu är det hindret undanröjt. Idag har hon bytt ut sin amatörlicens mot en lärlingslicens. Därmed är det fritt fram för henne att rida även i Paris.

Igår dristade jag mig till att hävda att Reckless, efter den imponerande montédebuten i lördags, kan bli en intressant häst i världens största montélopp, Prix de Cornulier i mitten av januari nästa år. Nu lever även den tanken vidare.

LP

Björn Goop och Sofia kan skriva historia.

2 KOMMENTARER

  1. Grym ryttarinna! Det är lätt å rida bra häst såklart – men väldigt imponerad av tempobedömning och taktiska kylan. Många manliga kuskar har en hel del att lära, kör alldeles för offensivt med fel häst i fel lopp. Det rids många gånger i tufft tempo i Frankrike så det borde passa henne bra. Spännande!

  2. Sofia har en närmast norrländsk uppfattning om avstånd. ”Jag bor ju i Örebro och det är nära till Goops stall i Kil, så jag kommer att köra emellan”, säger hon till Travronden om de tretton milen mellan Örebro och Kil (om hon nu inte menar Närkes Kil…). Jag är medveten om att det finns de som pendlar längre avstånd, men särskilt ”nära” är det väl trots allt inte.

    Sedan är det nog lite tuffare att rida i stora franska fält med hästar ”i alla spår” till skillnad till de uppradade processionerna här hemma. Men det är Sofia givetvis medveten om, så det skall nog gå bra. Rid så det ryker!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar