V65 eller V64?

Det tycks har varit frågan för Solvallas nya tisdagar nästa år.

Till slut kom ATG fram till det den föga kittlande spelformen V64. Alltså samma spelform som under veckans övriga vardagar.

Enda skillnaden blir att V64 på tisdagar får en egen hantering av eventuella jackpottar. Just tisdagarnas jackpottar går nämligen vidare till nästa tisdag. Den nyheten är den enda som ATG lyckades klämma ur sig gällande det som har kallats supertisdagarna.

– Ett tillspetsat erbjudande har varit efterfrågat denna nya tävlingsdag och att då kunna erbjuda en egen jackpothantering känns väldigt kul och kommer bli spännande att se hur det tas emot av spelarna.

Så säger Thomas Bertilsson (bilden), som är PR-ansvarig på ATG, i ett pressmeddelande.

Tillspetsat och kul? Jo, tack!

På Solvalla står de ansvariga med öppna munnar och väntar på sparvarna. Den avgående sportchefen Markus Myron säger:

–  Vi ser väldigt mycket fram emot kommande år med helt nya förutsättningar för att lyfta sporten och evenemanget på vår arena. Exakt hur upplägget kommer att se ut kommer vi återkomma med under december månad.

För Solvallas del blir det 35 tävlingsdagar med den här synnerligen spännande jackpott-fördelningen. De övriga tisdagarna fördelas med nio på Jägersro, två på Axevalla och två på Sundbyholm. Dessutom är fyra tisdagar upptagna av extra V75-omgångar.

LP

25 KOMMENTARER

 1. Äntligen, nu kommer besökarna rusa till valla och vi kommer spela som aldrig förr… de enda miljonerna som kommer rulla är ytterligare miljoner UT till marknadsföring som ingen kommer bry sig om. Kanske blir det ett par miljoner extra omsatt på premiären, men sen är det samma rull på omsättningen som övriga v64:or och bara skenade kostnader o avfolkade banor… hugha. Tydligen bättre ta död på hela skiten än att ATG ska släppa prestigen i sina felbeslut.

 2. Vet inte om man ska skratta eller gråta. När man trodde att de styrande inte kunde göra mer fel i den här soppan så lyckas de med ännu ett magplask.

  För det första så är V64 den absolut tråkigaste spelformen. Nu pratar jag utifrån en småspelare som mig själv och av följande anledningar. Det är ofta låg utdelning på 6 rätt med jackpott både på 5 och 4 rätt. Är det för en gångs skull en medelsvår omgång (10000-50000 på 6 rätt) och man missar ett lopp så är ändå utdelningen på 5 och 4 rätt så dålig att det knappt täcker systemkostnaden. Ja jag vet att det går att spela endast för 6 rätt men som småspelare vill man ändå ha en livlina för att få tillbaka lite även de gånger man missar 6an. V65 känns till och med mycket intressantare där man faktiskt kan få en rimlig peng på 5 rätt då och då.

  Till sist så borde alla jockpottar bort på alla spelformer då det är direkt stöld av spelarna pengar. Alla pengar ska naturligtvis betalas ut i varje spelomgång. Då finns chansen att de omsätts igen.

 3. Gör Solvalla något konkret alls för tisdagarna?? Ingenting skiljer väl en jackpot som går vidare från tisdagen innan från vilken jackpot som helst så det är väl ingen spets. Varför Solvalla jublar över det här upplägget är mycket svårt förstå som besökare, antar att tränare, kuskar och aktiva har en lite annan vinkel men utan publik försvinner hästägarna till slut. Det är omöjligt att se hästägande som investering eftersom absoluta majoriteten hästar kostar massor med pengar så det man vill ha tillbaka är glädje och spänning. Att stå ensam med ett dussin andra hästägare uppfyller inte villkoren!
  Det behövs ett verkligt krafttag för att få Solvalla publik både tisdag och onsdag, just nu låter det som att det kommer att vattnas ur rejält båda dagarna!

 4. En död spelform ska alltså skapa supertisdagar…
  Fick man inte tillstånd för en Top7-burst i varje lopp, månne?! (Ironi)
  Då blev det inga veckobesök på Valla nästa år heller, trist.

 5. Värdelöst med V64 på Valla som alla andra vardagar,V65 är ju mkt roligare o spelvärd spelform som ger bra både på 6 o 5 rätt,lirar alltid V65 fred lunch när det är Valla,kommer inte alltid lira V64 Valla tisd kväll….är ju bara 6 som gäller på V64…
  Kunde inte Malmroth hjälpa till lite med spelform?
  Valla kommer tyvärr va lika dött som sista åren.

  • Håller med Micke
   Stressen i dagens arbetsliv … jobbar ingen på Atg ..??
   Vi i Stockholms trafiken är trötta… soffan och datorlir är helt perfekt en onsd/ tisd kväll.

   Fred kväll after work…. att ingen vågar prova i en million stad.
   Fred kväll med extra allt .. fylla och lir och mat till vettiga priser…. ska det vara så svårt …
   ” Håll det enkelt ” är mitt motto i arbetslivet.. krångla ej till det..
   En privatisering av Solvalla och spelet är ända lösningen som jag ser det.

 6. ”…kunna erbjuda en egen jackpothantering känns väldigt kul och kommer bli spännande…”. Han måste ju bara ha rodnat när han kläckte ur sig det där. Men är man en Bagdad bob, så är man.
  Fullständigt obegripligt att man väljer att satsa på V64. F U L L S T Ä N D I GT O B E G R I P L I G T.

 7. Att Valla tisdagarna konmer att floppa är därmed bekräftat. Tror nog ATG är nöjda att kunna sticka ännu en kniv i Solvalla och samtidigt svensk travsport.
  Så j-a ruttet och stackars Malmroth som får kämpa i motvind redan från start…

 8. Hur många dåliga beslut/ickebeslut kan ATG/(st) ta innan det är över?
  Inflation i v75 omgångar, sen startid, v86 express (saxade banor) boost, top 7, virtuella spel, borttagandet av v7 – v8 alternativet, avsaknaden av bikeinfo, skenande kostnader ( positioneringssystem, tv studios, shl avtal mm)
  1 bra grej dock, tillsammans. Kraftigt övertag av minusåtgärder.

 9. Hur kan någon tro på det här? Det gör naturligtvis ingen utan det är ATG som lurat skjortan av Solvalla. Allt var bara ord och man har dessutom fått Solvalla att uttala sig positivt om det här innan man visste vad det var man fick. Mycket rutinerat agerat av ATG där man spelat ut Solvalla helt. Något som det blir svårt att backa från nu från Solvallas håll. Så vi får nog fortsatt bara låtsas-positiva floskler från folket på Solvalla. Ingen vill erkänna sig lurad och totalt förnedrad.

  Man kan tycka vad man vill om folket på ATG men småspelarna och knähundarna på Solvalla vägde extremt lätt mot dem när det verkligen gällde. Vad gäller business. Här fick de sig en läxa i cynism. Tråkigt bara att det drabbar vår kära travsport och viktigaste bana.

 10. ATG hälsar Malmroth med armbågen med detta trista spel som heter V64. ATG är förblindat av jackpothysteri.. Varför inte välja ett spel där spelarna alltid får ut åtminstone 65 % av satsat kapital eller t.o.m. 75 som på v4. Hur kommer det se ut på onsdagarna på Solvalla? Lika bra att alla (få) åskådare får komma in på stallbacken och vistas på liten yta. Då kan man spara pengar genom att stänga allt på publikplatserna.

 11. Hur fan går det till när man kommer fram till dessa fantastiska beslut? Är det i en badtunna på kuba efter lite för mycket Havana Club?

 12. Inte nog med att ATG sätter den sista kniven i Solvalla så dödar man Axevalla på köpet. Axevalla med sina V64:or har haft hyfsad publik, 1200-2000 på V64, mer än de flesta banorna har på V64/65/86/75.
  Men ATG tycker väl Benny och co på Axevalla är för bra på att locka publik till travdagarna, när ATG endast vill ha spel via dator och lopp utan massa störande applåder o heja rop på banorna nu för tiden

 13. Skarplöth et concorts har lyckats återigen med speldecimering, och det råder ingen tvekan om att såväl ATG som ST gör vad dom kan för att straffa Solvallas rättmätiga kritik av hästsportens tillstånd.
  Först genom att ruinera Solvallas onsdagar genom expressformatet, som dessutom ruinerade Bergsåker, Åby och Jägersros publikintresse, som extra allt tvinga på Valla fredagseftermiddagar.
  Nu när uppförsbacken är såphal och brantare än någonsin, ger man Valla en tuva gräs, inte ens en morot.
  När man kunde uppmuntrat och varit innovativa genom att starta en ny spelform som V76, lagt sig mellan alla spelformer med 75öre raden, som passat utmärkt som komplement till existerande spel, utan risk för sammanblandning.
  Något som Valla kunde profilerat och samarbetat med ATG i allsköns format och media.
  Istället en örfil ”V64 ”
  Tragiskt.

 14. Många bra kommentarer här, detta upplägg är verkligen allt annat än ”tillspetsat och kul”.

  @persson: går det inte att få någon på atg att förklara sig? Typ nämnde bertilsson. Hade ju också varit intressant att få se riktig statistik på t.ex. boost, top7. Marknadsföringen för top7 lär ju inte handla om små belopp, lika pinsamt att varje vecka höra på ”experterna” som sådär lagom obekvämt mest viftar bort sina idéer och drag i nämnd spelform. Travets styrka har varit att det finns ett brinnande intresse för sporten som gynnat spelet, inte att bedriva någon form av lotteri med kass återbetalning.

  Mvh

  • ”Travets styrka har varit att det finns ett brinnande intresse för sporten som gynnat spelet, inte att bedriva någon form av lotteri med kass återbetalning”

   Klokaste orden jag läst i detta sammanhanget!

 15. Hur är det möjligt att ständigt ha sån otur när man tänker? Borde vara något för Guinness rekordbok. Sätt en fot i ändan på de som styr denna skuta innan den sjunker som Titanic.

 16. Off topic – men ack så viktigt. Läser Perssons Twitterinlägg ”Tre veckor kvar med @trottosport. Hur skall man få dagarna att gå sen?” och blir alldeles kall. Är det verkligen allvar att ni ska lägga ner? Så otroligt viktiga ni och denna sida är, det vore verkligen en katastrof om det blir så. Finns det ingen annan lösning?

 17. Hoppas verkligen att trottosport kan fortsätta i någon form, inte för att jag har några problem med att få dagarna att gå (bra ironi Lunkan), utan för att det är en av dagens höjdpunkter att läsa er sida. Överlägset bra bevakning av travet, ett kommentatorsfält som håller en bra nivå och inte minst veckans bildredaktör, som ni fått att lyfta till nya höjder. Er podd blev också bara bättre och bättre… Förstår att det ligger mycket arbete bakom allt detta.

 18. Det finns ju beslut som delar. Vissa rasar, andra hyllar. Sånt är livet. MEN JAG HAR INTE NÅNSTANS LÄST EN ENDA POSITIV KOMMENTAR OM BESLUTET ATT VÄLJA V64 PÅ SOLVALLAS TISDAGAR. INTE EN. Å L L A DISSAR. ÄR SISTA ORDET VERKLIGEN SAGT?

 19. Solvallas kris har inget och göra med att de inte har en egen tävlingsdag på kvällstid. Problemet är att sporten på Solvalla överlag är för tråkig. På Solvalla går loppen i regel till så här. Favoriten till ledningen inom 500 m. Sen får den styra och ställa som den vill och ingen gör något. Slutar med speeduppgörelse de sista 500 m och favoriten håller undan. Storstallen har flera hästar i samma lopp, t.ex Stefan Melander kan ha tre hästar i ett lopp med 10 deltagare. Bakom någon av stortränarnas bästa häst sitter oftast Örjan Kihlström. Vilken tränare han kör för beror på loppet och hästen. Han kommer inte att köra stenhårt mot en annan tränares häst för att han kör åt den tränaren i nästa lopp. Gör han det förlorar han uppsittningar vilket innebär förlorad inkomst. På de andra banorna är det mer utspritt både bland tränare och kuskar. Eftersom de inte tävlar mot varandra så härdas inte hästarna vilket visas när de tävlar ute i övriga landet. De vinner inte många lopp då.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar