Läraren som i måndags togs ur tjänst i Hästgymnasiet på Axevalla travbana kan i morgon återvända till sitt jobb.

Den utredning som inleddes i måndags är avslutad och enligt rektorn på skolan, Jenny Jacobsson, stämmer inte elevernas klagomål med verkligheten.

– Exakt vad den utredningen visade vill jag inte gå in på, men den visade att anklagelserna inte stämde överens med verkligheten. Läraren är tillbaka i tjänst från och med i morgon, säger Jacobsson till Travronden.

Läs också: Travronden.

Det var i fredags som rektorn beslutade om en utredning på grund av att avvikelserapporter inkommit till henne.

I måndags berättade flera elever, här på trottosport, bland annat om att läraren hade misshandlat en häst inför ögonen på eleverna, och att sexistiska uttryck hade använts i fikarummet.

Våld mot häst och sexism.

De händelserna har utredarna bortsett från. Enligt en av eleverna ställde utredarna inte några frågor om just de här händelserna.

– Jag fick ett samtal från två kvinnor som ville gå igenom tre av avvikelserapporterna, det var rapporter gällande favorisering och att vi blivit lämnade ensamma, säger eleven.

Det var i tisdags om eleven blev uppringd av utredarna som inte ville ta upp de händelser som eleverna hade berättat om i artikeln.

– De sa att de inte hade läst artikeln, säger eleven.

Trots detta ifrågasatte utredarna varför eleverna hade vänt sig till media och berättat om sina upplevelser på skolan.

– Det blev en utfrågning gällande det istället, säger eleven.

På måndag skall eleverna återvända till skolan efter höstlovet och då är även läraren i tjänst. Enligt Jenny Jacobsson kommer eleverna då att erbjudas stöd för att de skall känna sig trygga.

– Vi ska gå vidare med att titta på hur vi kan trygga upp för eleverna och erbjuda stöd till alla inblandade. Vi fortsätter ju med de delarna där elever säger att de inte känner sig trygga, det är ju en känsla de har och det måste vi jobba vidare med, säger Jenny Jakobsson till Travronden.

Den utpekade läraren sa i en intervju här på trottosport i tisdags att elevernas missnöjde berodde på missuppfattningar.

– Jag beklagar om eleverna har uppfattat vissa saker helt fel, sa läraren bland annat.

Läs också: Läraren välkomnar utredningen.

LP

 

5 KOMMENTARER

 1. Påminner endast ”lite om aftbladrett” Noll insyn , likväl finns det ALLTID orsak att syna korten när de som är underdogs har åsikter om makthavare, riskerna med att sticka ut nacken vet alla doggar, således ytterst sällan det inte finns fog för syn.
  Hoppas det sker en seriös förändring, det är ju tveksamt i sig att läraren sitter i styrelsen för travsällskapet , här talar vi om maktposition !

 2. Vi gör så här…..
  Antingen försvinner …skapet från allt vad hästar och uppdrag inom axevallaräjongen eller så försvinner att par hästar från Axevallaräjongen.
  Nu får det vara nog.
  Youtoo!

 3. En sak jag inte förstår,är att när läraren kommer tillbaka,skall elevers erbjudas stöd för att de inte känner sig säkra med läraren. Hur tänker Jenny Jacobsson.antingen är läraren oskyldig till anklagelserna .då behöver ju inte eleverna skydd. Väldigt sjukt. ??????

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar