I förra veckan blev det klart att Anders Malmrot blir ny sportchef på Solvalla.

Idag kommer besked om att Kanal 75 tappar en av sina mest kompetenta medarbetare när Jan-Olof Molin har utsetts till ny sportchef i Halmstad.

– Jan-Olof Molin, en mycket välkänd profil i travkretsar, är den som tar över när René Jensen slutar i januari. Jan-Olof var den första personen jag tänkte på när det blev aktuellt med en rekrytering. Detta dels för Jan-Olof stora kompetens inom de områden han inom kort börjar arbeta inom, men också för att han har en sådan stark anknytning till Halmstad. Med Jan-Olof får vi en person som på ett positivt sätt kommer brinna för Halmstadtravets fortsatta utveckling, säger Halmstads vd Dag Ekner(bilden) i ett pressmeddelande,

– Detta var en chans jag bara inte ville missa. Att få möjligheten att vara en del i Halmstadtravets utveckling in i framtiden känns som en härlig utmaning säger Jan-Olof Molin och fortsätter:

– Mina år hos Kanal 75 har varit en häftig resa sedan deras start och vi har haft enormt roligt på vägen. Jag är ivrig att ta över efter René Jensen som gjort ett mycket gott arbete för banan de senaste 19 åren. Det är inte lätt att efterträda honom men jag är verkligen redo att anta den utmaningen, säger Jan-Olof Molin.

Rekryteringen av Jan-Olof kunde skett genom att vi inte hade genomfört en rekryteringsprocess. Men då hade vi inte vänt på alla stenar. Nu har vi gjort det och då känns det extra bra att kunna konstatera att Jan-Olof Molin är den vi vill ha, avslutar Ekner.

LP

10 KOMMENTARER

 1. Molin är sympatisk, duktig kommentator, samt besitter ett stort hästkunnande.
  Sen känns det kanske som sportchefens ansvar mer och mer borde bli att jobba med
  att få folk till banorna få personalen att brinna och jobba mot ett tydligt mål,
  där känns han väl mer som ett osäkert kort.
  Gäller väl Malmrot ännu mer och Solvalla är tufft om man inte vill bli överkörd av alla viljor.
  Den utnämningen är jag högst tveksam till hur sympatisk han än är, så tror jag det hade varit bra med en tuffare
  och mer erfaren sportchef till Solvalla.

 2. Även om jag är ett mycket stort fan av både Mollin och Malmroth personligen och när de syns i rutan som tipsexperter eller programledare så delar jag din åsikt J-N.

  Det är väldigt lätt att hylla dessa som icke-insatt medlem av allmänheten för att de är sympatiska, duktiga i TV mm men vad innebär egentligen jobbet som sportchef? Är det bra med två sportchefer på två av landets största eller mest framgångsrika travbanor som inte har en dags erfarenhet av detta jobb? Jämfört med andra branscher är det ett lite konstigt sätt att rekrytera folk till ”toppen”. I många andra branscher hade de fått börja på Boden eller liknande för att bevisa sig…

  De flesta inom travet är väl överens om att de unga up-and-coming personer som rekryterades till ST för några år sedan med ungefär samma argument inte varit någon succé. Det kan vara värt att tänka på även om jag önskar båda ett stort lycka till i det här fallet. Hoppas det blir succé!

  • Jon Walter Pedersen kom ”direkt ur sulkyn” till tjänsten som sportchef på Sveriges näst största bana, utan den minsta erfarenhet. Jag skall villigt erkänna att jag inte trodde alls på honom och ännu villigare tillstå att jag hade fel. Det finns säkert de som börjat som springpojkar på sekretariatet (Lillis?) och jobbat sig uppåt, men det finns knappast någon utstakad karriär för jobbet. Hänger nog där som i så många andra sammanhang mycket på det kontaktnät man byggt upp och hur man är som person.

 3. Bra val och även om det är svårt att ersätta suveräne Rene Jensen (bästa sportchefen alla kategorier?) så tror jag Molle kommer att lyckas bra….magkänslan säger att han kommer att lyckas betydligt bättre än Malmroth på Valla för där krävs en långt mer auktoritär personlighet och inte så politiskt korrekt som jag antar att han är / kommer att vara…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar