Ifjol vann Åke Svanstedt International Trot, det lopp vi gärnar kallar VM-loppet, med Resolve.

I år var samma häst slagen redan då ett varv återstod. När Christoffer Eriksson vred på alla kranar bakom Twister Bi hade Resolve inget svar. Han är långt ifrån den form som ifjol gjorde honom till en suverän vinnare.

När väl Christoffer Eriksson gjort slag i saken lät han sin häst fortsätta i ett ursinnigt tempo. Ingen av de övriga kunde följa när Twister Bi drog undan till en överlägsen seger.

Foto: Lina Pergenius.

Twister Bi är född, och ägd, i Italien. Han tränas av kosmopoliten Jerry Riordan som från USA, född på Rhode Island, utvandrade till Italien och numera håller till i Halmstad.

Nu återvände Jerry till sitt fädernesland och fick där visa upp att han tränar en av världens bästa travhästar

Och så då Christoffer Eriksson som det här året har tagit steget in i den absoluta kuskeliten. Ikväll vann ”Ove” sin största seger hittills i karriären, åtminstone penningmässigt. Och han gjorde det på ett resolut sätt. Inget metande, istället pang på.

Läs också. Riordan gillar Donuts.

Drygt fyra miljoner kronor körde Eriksson in ikväll. Därmed är han uppe i 23,5 miljoner hittills i år.

Bakom vinnaren körde Kim Eriksson ett perfekt lopp med Oasis Bi som länge såg ut att kunna bli tvåa men som strax före mållinjen fick ge sig mot hemmahästen Marion Marauder.

Ännu mer svenskt blev det genom att On Track Piraten blev femma. Däremot kan vi inte räkna danske fyran Tripolini V.P. som blågul även om den förvirrade kommentatorn i atg-live yrade om det.

Till sist: Twister Bis vinnartid över 2011 meter, 1.10,7, är nytt världsrekord på 800-metersbana. Med råge dessutom. Det gamla hade Resolve från VM-loppet ifjol när han vann på 1.11,5.

LP

14 KOMMENTARER

 1. Vilken utklassning twister bi gör och bara krossar alla andra och till råga på allt så gör han allt jobb själv och får det tuffaste loppet genom att först springa i dödens och sen bara trampa fullt på gasen och bara åka ifrån alla. En överraskning var Tripolini vp som spurtade bra och slog resolve och on track piraten. Men en sak är säker att resolve sol varit sjuk var långt ifrån formen så resolve är ursäktad denna gången.

 2. Igår hade ingen häst i världen rört Twister bi . Grymt imponerande !!!! Samt som vanligt även en stor slant till Frackstad. Oasis bi vilken ”kassako”!!

 3. Hoppas att nu nästa år dom bjuder in hästar från svergie från den riktiga top 5. Twister bi tillhör ju så klart där,oasis bi också efter alla hans topplaceringar i dom riktigt stora loppen,sen har vi ju Propulsion mfl av den riktiga svenska eliten som är betydligt yngre och som kommer att dominera kommande år igen,bjud in dom och samma från dom övriga länderna så får vi ett RIKTIGT sk VM lopp nån gång.

  • Så länge det inte finns några bra franska hästar med så kommer det inte att göra skäl för att kallas VM-lopp. Amerikanerna har ju resignerat tidigare i försöken att köra trav-VM. Skulle vara mycket överraskad om loppet körs om fem år – i själva verket är det nog tveksamt om de ens blir något nästa år.
   Twister Bi räddade loppet, men avslöjade samtidigt Kejsarens nya kläder i tåget bakom sig- större delen av fältet kom in i mål som spridda skurar. Guldet blev till sand.

 4. Jaså Persson, Danmark tillhör inte Sverige längre… 😉
  Ja herregud, gjorde också misstaget att inte stänga av ljudet, det blev nästan svårt att varva ner och somna senare, efter den synnerligen märkligt VM-uppspelta kommentatorns yrande.

 5. Ja hur ofta har man sett att en häst vinner med busslängder ner till närmsta häst 🙂 twister bi helt överlägsen sen var ju mariun maruder och oasis bi också överlägsna resten av gänget 🙂
  Men helt klart måste ledningen för VM loppet ( Klaus koch och övriga ) se till att få hit dom BÄSTA hästarna från varje land och inte handplocka vanliga dödliga guldhästar. Det är eliten vi pratar om som ska mötas om det ska få kallas VM loppet.

 6. Så här drygt ett halvår innan Elitloppet så seglar härmed Twister Bi upp som en av favoriterna till segern sista helgen i maj. Det där var en grym prestation. Hästen har en fantastisk kurvteknik vilket i och för sig förstärktes av banans längd.

 7. ATG-live odlar ett antal riktiga muppar i sin flora av referenter. Detta är en av de största, men långt ifrån ensam dåre på skutan.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar