Hej!

 

Spårlottningen har varit och min första tanke när Piraten fick spår 10 var skit. Men när vi analyserat loppet lite så känns det ändå bra. Vi är ju dom optimala optimisterna när vi håller på med trav. Här är startlistan:

Det var en häftig upplevelse att köra sista jobbet med Piraten på Yonkers. Det finns inga ord för den hästen. På eftermiddagen tog han en välförtjänt rullning.

Stefan kallar mig numera Lill-Micke för att jag går runt och fotar hela tiden. Micke Broberg är också en rolig prick jag lärt känna på resande fot. Ingen kan väll ha missat hans videofilmer från Frankrike-resan. När jag ligger på ålderdomshemmet så kommer jag glädjas åt att jag var ”Lill-Micke” under min resa.

 

Jag har träffat många nya vänner när jag rest. Inte bara när jag rest för den delen. Det är kul med våran sport. Man träffar ofta olika vänner och får många trevliga minnen.

På tal om vänner så är det inte bara jag som skaffat nya. Piraten och Oasis har rest flera gånger tillsammans. Det känner igen varandra så väl att de som tog hand om dem under karantän märkte av det. Om någon av dem går iväg brukar den andra gnägga. De brukar stå bredvid varandra. Så som i boxen och under resorna.

Det är inte bara servis när det gäller mat och gott till oss. Hästarna har som sagt en vakt 24h om dygnet. På dagarna är det vakter överallt, eller om jag ska vara ärlig vet jag inte vad alla har för arbetsuppgifter. Åtminstone flera vakter och veterinären som är tillgänglig dygnets alla 24h.

Måste berätta om våran galna kväll. Efter en lång och väldigt varm dag i stallkläder dyker veterinären upp och säger att vi ska med till en restaurang. Skjutsen kommer om tio minuter. Några av oss kastade på reklamtröjorna en annan av våra killar lämnat i stallet. Det fanns inga ursäkter vi var redo för en utekväll i Bronx och en buss kom för att hämta upp oss.

Hur vi än såg ut och hur vi än luktade hade vi en galet rolig kväll. Veterinären hade en rolig berättelse. Det var härom natten som vakten i stallet hörde en dunk. Han gick och kollade var som stod på varav Oasis låg ner i boxen. Det blev ett väldigt pådrag då både Securitas och veterinären blev indragna. När veterinären snabbt kom till stallet fick han sig ett gott skratt. Oasis hade lagt sig ner för att sova. Vakten hade aldrig sett en häst ligga ner. Man kan inte klaga på att han inte skötte sitt jobb i alla fall. Och veterinären fick åka hem och fortsatta sin sömn.

Och så har vi våran kära reseledare Stefan, som skämde ut mig totalt på restaurangen. Inte nog med att jag tyckte det var jobbigt när servitören sprang extra över till grannrestaurangen för min skull. Stefan fick hela bordet att skratta åt mig men det är en annan historia. Så om du läser det här Stefan så borde du inte vara så kaxig längre. Jag är redo för hämnd. Och det är när du minst anar det och det vill bli ordentligt.

Jag måste nämna att Stefan stal den stackars veterinärens efterrätt. Det slutade med att jag och Martina också åt av samma tallrik. Oj vad god den var! Veterinären blir åtminstone härdad i vårat gäng men jag tror han har roligt.

Vi alla har lätt till skratt så det blir rätt mycket tok. Önskar ni fick vara med oss för det är svårt att formulera sig och inte lätt att få med allt. Men jag kan bidra med en del åtminstone.

Lina

Här finns mer från Gästredaktörerna.

 

4 KOMMENTARER

  1. Strålande skrivet Lina, kul att du tar med lite anekdoter, hoppas ni får en fantastisk resa och att du knyter många kontakter.

  2. Hej Lina
    När du blir gammal och grå som jag,så lever du på dessa fantastiska minne som är få förunnat❤Och bara njut allt va du kan❤Och det är underbart för oss att du delar med❤
    Kör hårt livet är kort och du slipper ångra vad du aldrig gjorde☺
    Mvh Babsan

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar