Det har blivit dags för nya gästredaktören Lina Pergenius första inlägg. I alla fall ”på riktigt”, eftersom hon svarade för en mindre tjuvstart i lördags.
Men nu kör vi på allvar, så … välkommen Lina!

_______

Hej!
Blev glad när Lennart Persson och Henrik Ingvarsson hörde av sig till mig om jag ville vara veckans gästredaktör. Har aldrig tidigare gett mig in i att blogga men jag vill göra ett försök. Och – ni ska få följa med på min resa på andra sidan Atlanten under denna vecka.

Jag kan börja med att presentera mig lite kort eftersom många säkert inte vet vem jag är. Det är svårt att beskriva sig själv men med två ord skulle jag vilja säga: glad och snäll.
Jag är född och uppvuxen i Mora. Som liten spenderade jag lov och helger i stallet hos Witasp/Frick i Rättvik. Gymnasievalet var givet och jag gick på travskolan Wången i tre år. Efter att jag tog studenten 2012 har jag sedan dess jobbat som hästskötare.

Nu är jag tillbaka i Dalarna sedan ett år tillbaka. Livet blir sällan som man tänkt sig men jag ångrar inte en dag att jag flyttade hem och började jobba hos Hans R Strömberg. Han har ett litet material, men som han förvaltar på bästa sätt och jag lär mig otroligt mycket. Jag har också fått äran att ta hand om On Track Piraten. Han är en fantastisk häst på alla sätt och vis. Och – en bestämd kille som vet vad han vill.

Just nu befinner vi oss i USA. Piraten är rutinerad och är här för tredje året i rad. Jag själv har aldrig varit här. Det är en dröm som blivit sann och jag njuter av varje minut. Nu ska jag berätta om min livs resa.

Resan började förra måndagen. Jag och Piraten blev skjutsade till Julmyra (ovan) för att åka vidare med Reijos hästtransport tillsammans med Shadow Woodland, Midnight Hour och deras skötare. Under vägen hämtade vi upp Oasis Bi och Twister Bi. Resan fortsatte ner mot Danmark, och färja till Tyskland. Vi åkte vidare till Belgien där flyget mot USA lyfte. Alla skötare fick inte plats med hästarna så vi var några som fick flyga med ett vanligt plan.

Vi kom fram till USA i onsdags och hästarna kom ut från karantän i fredags. Nu har vi fått in rutinerna och jag ska beskriva en helt vanlig dag på Yonkers. Eftersom vi ligger sex timmar efter Sverige i tiden så är det här söndagens äventyr.


Vägen upp till banan. Vi har vakter framför och bakom oss

I detta nu ligger jag i stallet och skriver medan hästarna myser i boxarna. Efter pyssel och fordring går vi till hotellet för att göra iordning oss för en kväll i New York.

Vi hade en säker chaufför i storstaden i form av Jerry Riordan.

Ett trevligt sällskap och god mat får avsluta den här dagen. Hoppas ni vill följa vårt härliga gäng resten av veckan och må gott så länge!

Lina

Läs också:

De svenska VM-hästarna är framme på Yonkers


3 KOMMENTARER

  1. Så spännande! Både för dig och för oss här hemma. Det ska bli kul att följa! Tack IoP för att ni bjuder oss läsare på alla dessa fantastiska bloggare ”från insidan”!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar