Ett open stretch-spår men tyvärr också ett upplopp som är kort – 175 meter – är vad som gäller då Skellefteå står som värd denna jackpot-lördag, med runt 40 miljoner enbart i sjurättspotten.

I V75-1 känns 8 Eva I.H. som en motiverad favorit. Hon är bra precis varje gång men en dryg månads tävlingsfrånvaro i kombination med luriga innerspåret på tillägg gör att hon känns mer som en utgångshäst på Jokersystemet, än en spik. Sju-åtta hästar tycker jag mig behöva på systemramen och bland annat den prisvärda trion 12 Greece Boko (bäst på kort distans men sylvasst intryck senast och härdad i tuffa gäng), 13 Malgomaj B. (sparade krafter i V75 senast, bra varje gång innan, står bäst inne på pengar på sitt tillägg och bör kunna utnyttja springspåret) och 2 So Nobel Gede (rejält kuskplus, två lopp i kroppen och vass efter passivt upplägg senast) platsar på min Jokerram.

V75-2 är ett sprinterlopp för lägsta V75-klassen där mest betrodda duon 6 Assault och 7 Bear Briar har spår långt ut på vingen. Vingelrisk för båda men ändå givna och tidiga streck på visad form och grundkapacitet. Jag är svag för 9 Minnestads el Paso som visade för tre starter sedan som fastlåst trea att han duger i V75 och hästen befinner sig där han ska vara, i andraspår. Jag streckar nog dessutom ytterligare ett par hästar för att känna mig någorlunda trygg och nöjd.

2 Månprinsen A.M. är ”som vanligt” stor favorit i kallblodsloppet, V75-3. Denne var vässad till tårna inför SM senast, efter att mestadels ha agerat som en ”vanlig häst” i starterna innan. Att teamet runt hästen inte vill intervjuas om dagsstatus och upplägg inför den här starten heller, utan hänvisar till sin fåniga facebook-rapport, gör att det kokar inom mig och jag unnar dom verkligen INGEN framgång. Speciellt inte med tanke på den skyhöga spelprocenten… Att man däremot glatt och välvilligt ställer upp på eventuella segerintervjuer gör mig ännu mer förbannad, och detta går även ut över de medier som för den inför loppen ”tysta och överkänsliga kretsens” glädjebudskap vidare. Alltså; får jag se en segerintervju vid eventuell vinst så stänger jag omedelbart av såväl TV som dator och kollar resterande lopp i efterhand på ATG-play. Nu såväl tror som hoppas jag att det inte ska behöva bli så illa eftersom ekipaget missgynnas av kort distans och jag tror det istället är vettig chans att 5 Lome Brage leder loppet från start till mål. Andra starten i nya regin, bara två veckor mellan loppen, Uffe Ohlsson i sulkyn för första gången och framför allt; kort distans. Där har ni faktorerna som talar för min huvudidé i loppet.

Dryga tre varv och voltstart gäller i V75-4 och det känns som att favorittrion, startvoltens 3 Flash Hammering, 5 Antonio Trot och 6 Strait Iron räcker ganska långt. Mest meriterade 15 Global Money fick annars ett väldigt skönt uppbyggande comebacklopp efter lång frånvaro senast.

Motiverade favoritduon i V75-5, 2 Angle of Attack och 6 T.Rex.D.K. kanske riskerar köra livet ur varandra i spetsjakten, och loppet kan därmed öppnas upp. T.Rex var ju struken på V75 16 september och frågetecken för formen finns således. Angle of Attack å sin sida är ny i klassen och fick det för tufft så sent som i lördags. Hur har han tagit det loppet? Samma fråga gäller även för 6 Linus Boy som svarade för en svettig upphämtning som tvåa efter sin galopp mitt i samma lopp. Det har väl inte direkt gnistrat form om 3 Serious Try på sistone men han gjorde det riktigt bra som tvåa bakom Zenit Brick i klassen i slutet av juli och duger alltså bevisligen. Läget är dessutom det bästa på länge.

Vid första anblicken av V75-6 var känslan att det skulle kunna bli hyfsat jämnspelat mellan treårige 2 Selmer I.H. och fyraårige 3 Jaques Noir och där jag tyckte att den ett år äldre och mer härdade Jaques Noir skulle vara en bra spiklösning. Men det var h-vete vad han skenat iväg på procenten! Om det bara gäller att gissa vem som vinner loppet, utan spelvärde inbakat, så säger jag således Jaques Noir, som såg riktigt fin och opressad ut senast, bör ta hand om ledningen och har spetsvunnit inom V75 för Uffe Ohlsson tidigare. Just nu känns ekipaget som mitt ”säkraste” spikalternativ men det gäller att försöka hitta någon i omgången med bättre spelvärde att kombinera med för att få någorlunda potential i systemen…

V75-avslutningen – bronsdivisionen över kort distans – ser ganska öppen ut. Mycket startsnabbe och senast reglerbare toppsprintern 1 Klöver all Over och formtoppade 5 Baron d’Inverne (avslutningen bakom silverhästen Michelangelo Ås för tre starter sedan, som stenhårt anmäld…!) känns dock helt givna på mina kuponger.

Läs hela krönikan samt tidigare krönikor på Vinnartips.se

Lycka till nu!

Timo

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar