För två veckor sedan träffade jag Oskar Eidsaa på Axevalla. Norrmannen som är delägare i Your Highness. Oskar sa då att SM på Åby var slutmålet för toppstoet:

– Hon är värd att få ett bättre avslut än i EM då allt gick snett, nu är siktet inställt på SM.

Så blir det dock inte. Idag berättar tränaren Björn Goop för trav365 att stoets karriär är över. Den sista starten blev när hon mycket övertygande vann i V75 på Färjestad i lördags.

Your Highness till avel

– Hon var fantastiskt fin. Men efteråt var hon öm i ett framben och vi vill inte riskera något, säger Björn till trav365.

Därmed fick alltså det åttaåriga stoet avsluta sin karriär på ett synnerligen sympatiskt sätt –  med en övertygande seger.

Your Highness segrade i totalt 26 av sina 59 starter och tjänade drygt 9,2 miljoner kronor. Från att ha varit en topphäst som tre- och fyraåring blev Your Highness en internationell stjärna med många stora meriterade segrar.

Stoet inledde sin karriär hos Ulf Stenströmer innan hon flyttades till Fabrice Souloy i Frankrike. Efter avslöjandet om att flera hästar dopats med kobolt, bland annat Your Highness, beslöt ägarna att flytta sin häst till Björn Goop.

Och nu har hon alltså gjort sin sista start.

Till sist: Enligt trav365 kommer Your Highness att bli fölsto på Menhammar stuteri.

LP

Bilder: Malin Albinsson, Kanal 75.

5 KOMMENTARER

  1. Är det nån som sett en travjournalist ställa frågan till Stefan Melander varför inte Örjan Kihlström kör hans hästar. Är det något jag missat?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar