Anna Forssell tillsammans med kriterievinnaren Rokkakudo.

Den 13 april i år kom domen i Skaraborgs Tingsrätt. Axevallatränaren Anna Forssell vann duellen mot sin tidigare hästägare Tina Dali Brauti (Pepper AB) som hade krävt Forssell på 145.000 konor i skadestånd, pengar som hästägaren hade erlagt i träningsavgifter.

Tina Dali Brauti ansåg att Anna Forssell hade tränat hästen Crazy Good Pepper trots att den enligt Brautis uppfattning var allvarligt skadad.

Tingsrätten uppfattning gick dock i Anna Forssells favör:

”Tingsrätten finner att Pepper Aktiebolag inte har styrkt att Crazy Good Pepper under den tid som hästen vistades hos Anna Forssell visat sådana tecken på skada att Anna Forssell uppmärksammat eller borde ha uppmärksammat Crazy Good Peppers primära eller sekundära skada. Åtalet ska därför ogillas”.

Ärendet ogillas

Tingsrätten beslöt också att Pepper AB skulle betala 60.330 kronor i rättegångskostnader varav drygt 56.000 kronor avsåg Anna Forssells advokatkostnader. Dessutom, förstås, stå för sina egna advokatkostnader.

Tina Dali Brauti beslöt, tillsammans med sin advokat Staffan Uvabäck, att överklaga domen. Nu står det klar att Hovrätten inte kommer att ta upp fallet eftersom inget prövningstillstånd ges.

– Vi accepterar det även om vi har svårt att förstå domen. Vi anser det vara bevisat att hästen ådrog sig en allvarlig skada hos Anna Forssell. Trots det tränade hon vidare. Det här visar hur svårt det är för en hästägare att få rätt mot en tränare, säger Staffan Uvabäck

Crazy Good Pepper flyttades från Anna Forssell till Petri Puro men avlivades strax där efter. Ägaren fick då ut 450.000 kronor i livförsäkring och 50.000 kronor för veterinärvård.

Nu år alltså ärendet avslutat och Anna Forssell kan pusta ut.

Ägarinnan Tina Dali Brauti får trösta sig med att hennes Da Pepperboy är en av hästarna i Kriteriet om en dryck vecka.

LP

Läs också:

Ägaren valde själv att inte avliva hästen

Ett komplicerat mål

Det är fullständigt nonsens

4 KOMMENTARER

  1. Rättvisa är sanning i aktion.
    Motsatsen till en sann utsaga är en felaktig utsaga. Men motsatsen till en djup sanning kan mycket väl vara en annan djup sanning.

  2. Problemet är att advokater i princip aldrig avråder från rättsprocesser, man vill ju driva mål ända in i kaklet av egenintresse. I ovanstående fall så var skadeståndskravet mot Forsell på 145 000, nu kostar istället kalaset kring 150 000 om nu Uvabäcks faktura är i nivå med försvarsadvokatens ( gissningsvis högre). Med en spelares ögon så känns oddsen usla och Tina Dali Brauti ska kanske vara glad för att ärendet inte går vidare till hovrätt. Sedan gäller väl generellt i Sverige att skadestånd är låga i jämförelse med många andra länder.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar