Pratade här om dagen med en god vän som då och då spelar V75. Vi kan kalla honom Gert, det är enklast så eftersom han faktiskt heter just Gert.

Min gode vän är en av de mest allmänbildade människor jag känner. Nyfiken och vetgirig som få, vill lära sig om allt. Så även trav. Även om hans intresse för travet är inte överdrivet stort så prenumererade han faktiskt på Travronden i ett par år. Bara för att han ville skaffa sig kunskap om trav.

När vi pratas vid har han alltid frågor att ställa när det gäller olika händelser inom travet. Gerts kunskapstörst tycks aldrig sina.

Ibland spelar han också, dock bara V75 – på lördagar. Inte varje lördag, men någon lördag då och då.

För några veckor sedan konstaterade Gert att han hade drygt tre tusen kronor som låg och skvalpade på hans atg-konto. Då lämnade han in 50 enkelrader på V75. Till en kostnad av 25 kronor.

– Jag tror jag fick tre rätt, ändå gick jag in och tittade jag in på mitt konto dagen efter, säger Gert.

Då blev han ganska förvånad. Förutom de 25 kronor som V75-systemet kostade hade det försvunnit ytterligare 1.500 kronor från hans konto. Efter viss efterforskning visade det sig att Gert hade klickat i rutan för Boost. Vilket innebar att varje system som Gert spelat för 50 öre styck kostade ytterligare 30 kronor.

– Självklart får jag skylla mig själv, men jag skulle aldrig komma på tanken att köpa en sådan lott. Då kunde jag ju lika gärna gått till butiken och köpt trisslotter, säger Gert.

Själv hade jag ingen aning om att 30 kronor var minsta insatsen för Boost. Därför blev jag aningen konfunderad men även jag fick nu lära mig något.

Även om Gert får skylla sig själv så låter det som lite av bondfångeri. I synnerhet när vinstchansen är så gott som obefintlig.

Nu har i varje fall Gert lärt sig att vara försiktig med den där rutan för Boost.

Till sist: Det debatteras ofta, och mycket, om travets publiksiffror. Eller rättare sagt den publik som inte kommer till banorna. Därför kan det finnas skäl att påminna om Årjängs publik i lördags, på Marknadstravet Publiksiffran då uppgick till 4.712 personer. Samma dag hade Bollnäs på sin V75-omgång 3.369 och Solvalla, dagen efter, när Kriterieuttagningarna kördes 1.903.

LP

26 KOMMENTARER

 1. Dom hittar på så mycket stolligheter ATG:s och ST:s ledning, man tappar energi.
  Något drastiskt måste nog till för att vända på detta en rejäl utrensning.
  Syns på Åby imorgon ska bli trevligt….

 2. Samma sak med flersystem och Boost hände mig när jag lämnade in ett flersystem på V75 på en travbana. Den gången var det fördel att vara ”manuell” spelare istället för kontohavare, eftersom jag reagerade direkt på påslaget med 300 kronor och kunde annullera spelet.

 3. Skulle ju inte vara så svårt att lägga in en liten varningsruta ”Vid flerkupong debiteras Boost för varje system till en kostnad a minst 30 kr per system. Är du säker på att du vill ha Boost?” Hur svårt skulle det vara? Vill man hjälpa eller stjälpa? Uppenbarligen inte hjälpa. Lär ju säkerligen ha hänt ett antal vid det här laget.

 4. Jag har samlat på mig gamla kuponger utan Boostmarkering. Dels för att jag normalt kanske spelar Boost bara var tredje gång, dels för att de gamla kupongerna är tjockare och klibbar inte ihop som de senare papperskupongerna. Lika förbannat frågar expediten om det skall vara med Boost. Gissar att det är ett ATG-påbud.

 5. Om man inte ens ser hur mycket man spelar för så hjälper kanske inga varningsrutor i världen, eller? Och man kan ju inte kräva att ett spelbolag som har som enda syfte att dra in pengar till sporten ska ha totopersonal som frågar ”Vill du verkligen spela det här skitspelet?” 😉

  • Ibland går det lite fort, särskilt när man tror man vet vad man gör. Det där skulle ju vara ett automatiskt genererad popup-fönster för att bekräfta spelet. Precis som man får sådana automatiska pop-up lite varstans när man beställer saker. Boost är rena rama lurendrejeriet.

   Till ”Gubben igen” – ja, det är ett påbud från ATG, personalen hos ombuden måste fråga om Boost. Jag har frågat varför de envisas med att fråga om det, särskilt när jag står med jämna pengar i näven. Om jag hade velat spela Boost hade jag fyllt i rutan.

  • Atg är ju inte vilket bolag som helst. Inget unibet eller bet365. Utan ett bolag som har monopol och som bl.a ska stävja spelmissbruk.

 6. Om han hade ca 3000 som låg och ”skvalpade” på ett ATG-konto som han sporadiskt använder nån lördag emellanåt så tror jag inte det drabbade nån fattig direkt
  :), har själv gjort samma grej förutom att jag reagerade redan INNAN jag godkände, surt för honom dock!

  Det jag har svårast att förstå när det gäller Boost är förutom att folk spelar det överhuvudtaget att inte (lott)dragningen görs innan sista loppet, förr vid lottdragningar höll dom på och skröt med att en Notarius Publicus var närvarande men det görs inte längre vad jag vet!

  • Det här handlar väl inte så mycket om den enskilde personen Gert, utan om att det ens är möjligt utan att det sker en automatisk dubbelkoll från ATG att man verkligen vill spela 50 gånger Boost… Finns väl inte en vettig människa som spelar Boost 50ggr. ATG har ett ansvar för att garantera spelsäkerheten, den tycks inte gälla här.

   • Har absolut noll med spelsäkerhet att göra. Ingen vettig människa skulle göra en enkelrad med 7 sistarankade hästar och köra den 1000ggr heller. Men inte heller det är ATGs ansvar, eller har det minsta med spelsäkerhet att göra.

    Totopersonalen frågar för övrigt om Boost av precis samma anledning som kassörskorna i våra elektronikvaruhus alltid måste fråga om man vill teckna en dyr skitförsäkring på köpta prylar. Och i båda fallen vill tydligen tillräckligt många för att det ska generera pengar. I ATGs fall till travsporten.

    • Ni kan få ett par till. 😉 Förutom den uppenbara med joker som tillägg till lotto, som ju funnits i evigheter, så går det numera inte att köpa ett par skor utan att bli erbjuden att köpa imprigneringsmedel i kassan. Och vem köper ett par lite större högtalare till bakdörrarna på bilen för 16000:-. Ingen såklart, om de inte såldes som ett litet tilläggskryss, när man ändå köper ny bil. Det finns garanterat ännu fler exempel, och alldeles uppenbart fungerar det.

 7. Myckert konstigt problem. När man fyllt i V75-kupongen så får man en fråga om man vill lägga till boost, och då antingen klickar man i att man vill det eller att man inte vill det. Vad är problemet? Det är inte så att det finns en default att boost är aktiverat utan man måste alltså göra det själv, välja aktivt själv. Vad är det som är bondfångeri?

 8. det du nu berättat om Trodde jag aldrig Atg skulle ägna sig åt
  Och kanske det inte var avsikten Då bör det komma ett tillrättaläggande redan i morgon från ATG
  Om så inte sker
  Tar jag mig friheten att hänvisa till din berättelse vid anmälan till lotteriinspektionen

 9. Boost,, vad har det med trav att göra,, det är väl bättre att man kan klicka på
  en länk som går direkt till Svenska spels gamla hederliga Lotto..För dom som
  gillar turspel….och turspel hör ju inte travet till..

  • Är det inte bättre (för oss) att de som vill spela turspel också gör det hos ATG och därmed bidrar till sportens försörjning? Varför vill vi inte ha deras pengar?

   • Nej, vi verkligen INTE ha deras pengar.
    Spel på trav är skicklighetsspel och har inget med Boost, Virtuella hästar, TOP7 och all skit (jag upprepar S.K.I.T) som Hans Skarplöth kommit dragande med.
    Gränsen går vid Harry Boy som kan acceoteras men resten som nämnts ovan kan ATG lägga ner!!

    • Som hästägare, om än i VÄLDIGT liten skala, är jag glad för varje krona som spelas hos ATG i stället för hos andra spelbolag. De kommer hästsporten till godo på något sätt.
     Vad spelar det dig för roll om folk spelar VR eller boost eller nåt annat? Du slipper ju…det är frivilligt alltså!

     • alla dessa produkter som mer eller mindre floppat har kostat åtskilligt mer än de genererar tillbaka till hästsporten.

   • Tror inte du ska föra travsportens talan Tobbe. Vet inte vilka du menar med ”vi”, men jag är ganska säker på att travsällskapen, hästägarna, uppfödarna, proffstränarna och kuskarna väldigt gärna vill ha turspelarnas pengar också.

    • Med tanke på vad dessa spel kostat att ta fram, så lär de gå minus under lång tid. Och det är inget travsporten gagnas av, tvärtom. Det är så minus att man nu är tvungen att ta av hästsportens fond för att finansiera Pokalåret. Dyra floppar är vad det är.

     • Jag har absolut inga siffror för ATG:s tre turspel, alltså Boost, VR och Harry. Varken vad de kostat att ta fram eller vad de numera genererar. Men det har å andra sidan inte du heller, Lunkan. Så du kan nog berätta för oss vilka dumskallar och klåpare alla är som jobbar på ST och ATG, precis hur mycket du vill. Jag är rädd för att du ändå gör det för döva öron, av helt naturliga och sunda orsaker.

      Med det inte sagt att jag tror alla satsningar gått som travsporten och deras spelbolag hoppats. En del påfund har faktiskt sett ut som ganska insiktslösa, eller alldeles för kortsiktiga, skrivbordsprodukter och dåliga kompromisser, i mina ögon också. Men på det stora hela har det nog ändå gått bättre för både Sporten och ATG, än för någon annan i hela världen som arrangerar travsport eller spel på trav. Även de senaste åren.

      Det tycker jag ändå att vi kan ge dem som jobbar för sporten och försörjningen av den. Vi är trots allt bara staketgeneraldirektörer och staketspelbolagsdirektörer.

     • Nä, staketkusken, jag har inga siffror. Men jag vet vad det kostar att ta fram dylika produkter. Jag vet också att dessa produkter inte omsätter så mycket som förväntat, det har varit väldigt tydligt överallt. Det har också varit tydligt att pengar från hästsportens fond plötsligt ska användas för att täcka pokalåret, något som upprepade gånger sagts förut inte skulle vara fallet. Det är bara att läsa innantill.

      Ingenstans har jag skrivit att ALLA är klåpare, heller ingenstans har jag skrivit att allt är fel, men nu var det flopparna Boost, Top7 och VR som diskuterades. Däremot är jag helt övertygad om att skeppet styrs av en diktator. Jag har själv jobbat under en och vet precis hur det fungerar och känner igen vartenda tecken. Så en hörapparat för dina döva öron och dra ner skygglapparna så kanske även du ser vad de flesta andra ser.

   • Top7 är för övrigt ett jäkligt kul spel numera, även för alla som gillar travsport att att analysera travlopp. Så det kan du ta bort från din turspelslista.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar