Personer som är på väg att lämna sina jobb, speciellt om det handlar om höga chefer, brukar vara försiktiga med att ha någon åsikt om vem som skall efterträda. Åtminstone offentligt.

René Jensen är lite annorlunda. Han har sagt upp sig som sportchef i Halmstad för att istället bli sportchef för hela den danska travsporten. Och när jag frågar honom om han har något förslag till efterträdare kommer namn forsande som en strid vårbäck.

– Först skall styrelsen komma fram till vilken profil nästa sportchef skall ha. Men rent spontant dyker några namn upp. Om Halmstad vill satsa på en yngre person så tycker jag att Matteus Lillieborg och Åbys Kristofer ”Fölet” Jakobsson är två spännande kandidater, säger René.

– Väljer styrelsen istället en person med lite mer erfarenhet kan ju Jan-Olof Molin bli aktuell. Sen kanske det finns sportchefer på andra bannor som är intresserade av att flytta på sig. Gävles Mathias Gustafsson kan ju vara ett intressant namn, säger René.

Efter 20 år i Halmstad flyttar alltså René Jensen åter till sitt hemland. Men bara när det gäller jobbet. Han och övriga familjen kommer att bo kvar i Halmstad.

– Jag har två timmar i bilen till Lunden, där jag kommer att ha mitt kontor, så det är inga problem. Den sträckan har jag åkt många gånger tidigare, säger René.

När René Jensen fick erbjudandet att bli sportchef i Danmark var det förstås lockande. Då gällde det också att familjen var med på noterna.

– Jag fick det stöd jag behövde hemma, dom tyckte jag skulle ta jobbet, det hjälpte mig att ta beslutet, säger René.

Sedan nyheten blev officiell i slutet av den förra veckan har han också känt många positiva vindar från de aktiva i Danmark. René känner sig därför välkommen ”hem”.

– Dansk travsport har en spännande tid framför sig med det nordiska samarbetet som kommer att intensifieras och att travspelet kommer att skiljas från Danske Spil. Det känns mycket stimulerande att jobba med det. Och efter 20 år på samma jobb är det dags att röra på sig, jag är ju ändå 53 år, säger René.

René räknar med att börja sitt nya jobb den 1 februari nästa år. Då skall en ny sportchef ta över i Halmstad.

Vem det nu blir?

LP

12 KOMMENTARER

    • Ja, det var ungefär så jag reagerade också när jag läste folks kommentarer. Att vara sportchef innebär lite mer än att bara leverera klämkäcka citat till media.

  1. Intressant läsning. Med Lillieborg skulle vad som helst kunna hända och det är en person med hans karisma och glöd för travet som man borde leta efter. Nu vet jag inte om han vill ha jobbet men han borde toppa listan.

  2. Bara för ngn går genom rutan så innebär det väl knappast att CV fylls på med kunskaper för att bli sportchef?
    Ngt får han nog ”växa’ till sig innan han går vidare.

  3. Matteus Lilieborg är en av få blivande stora stjärnor i travet! O han har börjat från grunden! Lycka till Matteus!

  4. Kanske vore något för Josefine Bood? Hon har ju erfarenhet trots att hon är ung. Och jävlaranamma har ju Bood onekligen visat prov på vid sin tidigare tjänst vid Arvikatravet…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar