Jägesrostränarnas aktion i onsdags kväll kunde mycket väl gått ännu längre. Det fanns andra förslag på hur tränarna skulle visa sitt missnöje.

”Det fanns skarpa förslag på actions och helt ställa in V86-1”.

Det skriver Lutfi Kolgjini i en krönika på Legolas.bet.

Till slut enades dock tränarna att inte ta till det vapnet. Nu ”nöjde” man sig med att ”ståstrejka” i en kvart så att den första V86-avdelningen fick skjutas fram. Det innebär att loppen under kvällen blev helt omkastade.

Enligt Lutfi Kolgjini var det med hänsyn till tredje part, hästägare och spelare som man nöjde sig med den här markeringen. Samtidigt varnar Lutfi Kolgjini för att tränarna är beredda på nya aktioner:

”Men ni kan vara säkra på att vår förening är beredd att gå längre i framtiden”, skriver Lutfi.

Kolgjini skriver också: ”Klyftan mellan de aktiva, ST och ATG blir större för varje dag som går”

LP

Här kan ni läsa hela Kolgjinis krönika.

20 KOMMENTARER

 1. Utmärkt att det finns personer (i detta fall Ludde) som aldrig räds djävulen själv!

  En eloge även till Jörgen Westholm!

 2. Eloge till dem alla! Jag förordar fortfarande att inte anmäla några hemmahästar till V75 på Jägers den 28 oktober för att markera missnöjet med V75-tiden. Ej heller ta några uppsittningar på andras hästar. 😀

 3. Fast man undrar ju vad Ludde trodde att det skulle göra för nytta med att ställa in V86-1?

  För att det skulle ha någon ekonomisk effekt på V86-spelet skulle 3 av 4 Jägersro-lopp.

  • Sista meningen i förra inlägget skulle ha varit:
   ”För att det skulle ha någon ekonomisk effekt på V86-spelet skulle 3 av 4 Jägersro-lopp ställas in.”

   • Då hade det troligen kostat ATG lite pengar i förlorad omsättning då man blir tvungen att återbetala alla
    Insatser som är gjorda. Då svider det nog lite mer för dom där uppe.

 4. Om ST och ATG skötts som det skulle hade vi inte haft något Legolas överhuvudtaget… Då hade varken Ludde eller någon annan känt något behov av ett annat spelbolag.

 5. ATG missköter sig, klart någon måste säga ifrån! Med lite smartness hade vi haft högre spelomsättning, bättre spelformer, högre prispengar, fler travhästägare, mer publik på banorna nu. Tränarna, hästskötarna och banpersonalen har verkligen fått lida pin utan nytta. Sista 2-3 åren har så många felbeslut tagits och ATG har kört över alla mer eller mindre. Bedrövligt.

 6. Göran Nolander : påstår du att ett företag som omsätter 15miljarder per år kan drivas mer effektivt och till vems nytta skulle dessa medel gynna ?

 7. När jag kolar startlistorna idag så inser jag att prispengarna idag inte är större än de var under 90-talet i princip. DD-loppen då hade ju alltid minst 30k i förstapris, dvs drygt 2 månadslöner. Idag är det bara en måndaslön, och då beräknat på en låg sådan. vem vill ha travhäst idag. Och hur kunde det gå så här långt.

  Det här med att Legolas betalar en lägre andel, jaja. Det kommer inte att gå bedriva en skattepolitik vad gäller spelavdrag som idag. Det finns konkurrens och man kan inte ha 20% spelavdrag på vinnare och plats exempelvis. Det är ju ett rån. När man tar bort incitamentet för att gå med vinst försvinner intresset. Till och med professionella spelare har svårt att göra vinst på 5% spelavdrag och tänk er själva att Atg har 20%. Jag vet ingen yngre spelare som spelar på hästar idag. De jag känner till är från 45 år och uppåt. Så sett måste marknaden bli fräschare. Tyvärr, tror jag det är försent, då vi har en hel generation som är tappad i travet ur perspektiv spelarkår.

  • Har inga problem att få mina vänner med och spela v7, dom är 30-35. Men visst behöver licensförfarande in och harmonisera villkoren. ATG borde då ge alla% de tjänar på lägre skatt tillbaks till spelarna.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar