Viking Kronos är farfar till Cyber Lane och Mulligan.

”Uno kommer alltid i angeläget ärende”.

Ungefär så där lät det på Axevallas publikplatser när gubbarna skulle fylla i sina V5-kuponger.

Det var på den tiden när Uno Swed var dominant på några av banorna här omkring. Uno hade alltid fina och vältränade hästar. Och det visste förstås gubbarna.

Jag kom att tänka på det där när jag i torsdags ägnade några minuter åt atg-live i väntan på fotbollsmatchen i Sofia. En viktig information till spelarna var tydligen att ”ägaren är på plats”. Spelarna har mycket att ta hänsyn till när kupongerna skal komponeras.

Nu var det inte vilken ägare som helst utan han som äger den stora stjärnan Readly Express. I Örebro skulle Rolf Anderssons treåring Hugo Gustivar Boko starta. En treåring som var obesegrad i sina två starter inför Örebroloppet i torsdags.

Det blev dock ingen tredje seger, inte ens ägarens närvaro hjälpte.

… och tänk så många ägare som fått vända hemåt utan seger genom åren.

xxx

Doping är ett gissel, oavsett vilken idrott som utövas. Travsporten har inte varit fri från fuskare gnom åren och problemet tycks alltid vara aktuellt.

Travrondens medarbetare har länge varit mycket tydliga om hur de ser på dopingen. Framför allt på ledarplats. Därför blev jag aningen förvånad när jag i tidningen läser de här raderna.

Hur länge hade skribenten filat på den där formuleringen, egentligen?

”Problem med karenstiden”.

Så kan man ju också uttrycka det.

För ägaren gnagde de här problemen tillräckligt mycket för att han efter fredagens start på Jägersro flyttade hästen till Petri Puro.

xxx

Den här tweeten fick mig också att höja på ögonbrynen. Kostnaderna för Kanal 75 är alltså mer än en kvarts miljard om året, 22,5 miljoner kronor per månad.

När jag var sportchef på Göteborgs-Posten hade vi landets största sportredaktion, bland dagstidningarna, många tyckte också att vi hade den bästa. Då var hela årets budget 18 – 20 miljoner.

Men det är å andra sidan är det 25 år sedan.

xxx

Cyber Lanes derbyseger innebar att en förbannelse bröts. Det har gått 19 år sedan vinnaren av travets blå band hade en svenskfödd far. Den gången (1998) var det Atas Rocket-sonen Jolly Rocket som vann Derbyt. Söndagens vinnare har Raja Mirchi som pappa. Även tvåan i Derbystoet, Mulligan, har en svensk far i Maharajah. Cyber Lane och Mulligan har en annan gemensam nämnare, båda har Viking Kronos som farfar.

Till sist: Sargon Abraham, med IFK Skövde som moderklubb, har snabbt blivit publikfavorit på Stora Valla i Degerfors. När Sargon nätar är det inga slumpmål. Han känsliga vänsterfot ligger bakom flera mycket vackra mål. Som i lördags när han i den 88:e minuten lobbade in segermålet (3-2) mot Brommapojkarna. Det var Sargons åttonde mål i Superettan den här säsongen. Han låg också bakom 2-2-målet med ett fint inlägg. Jag har sagt det länge och gör det igen: Sargon är en spelare för Allsvenskan. Frågan är vilket lag som hugger honom först?

LP

 

EN KOMMENTAR

  1. Kanal 75 måste väl snart få ett krav att sänka sina kostnader rejält. Alla dessa figurer i tv o atg sändningar ger inte en spänn i ökad omsättning bara kostnader. Aktiva måste sätta ner foten, dom ger bort sina pengar till adminstration o tv folk.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar