Bild: Kanal 75.

Även om jag numera sällan blir särskilt upphetsad under ett travlopp slog hjärtat några extra snabba, och hårt bultande, slag igår eftermiddag.

Mitt hjärta slog för att Mulligan skulle hålla undan i Derbystoet. Eller rättare sagt för att hästens ägare skulle få uppleva den här segern.

Jag missunnar inte Petri Puro, Johnny Takter, Cash Crowe och de övriga kring hästen segern. Inte på något vis. Ändå hoppades jag så innerligt och intensivt att Mulligan skulle vinna.

Bild: svensktravsport.se

En mycket god vän till mig äger nämligen Mulligan tillsammans med Thomas Uhrberg. En vän som jag under de senaste åren har ägt hyfsade hästar tillsammans med, bland andra Jullan och Maffioso Face.

Det var för denne vän mitt hjärta slog lite extra hårt igår. Han är nämligen svårt sjuk. Trots sin sjukdom var vännen på Jägersro igår för att se sin häst.

Han vände hemåt belåten och nöjd, stolt över sin häst, både som ägare och uppfödare. Andraplatsen innebär att Mulligan drog in 1,3 miljoner kronor totalt. Pengar som i för sig inte har särskilt stor betydelse men som ändå gav viss tillfredsställelse, kan jag tänka mig.

Att dottern till Maharajah heter Mulligan är inte så konstigt. Golf är nämligen min väns stora passion och just Mulligan är ju för många en välkänd golfterm som på svenska ibland ersätts med ordet ”pilsnerslag”.

Igår kunde vännen fått uppleva ”sitt livs seger” på en travbana. Det var bara det att Cash Crowe är alldeles för bra för att kunna besegras när hon sköter sig. Mulligan fick helt enkelt stryk av en bättre häst.

LP

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar