Kari Lähdekorpi blev avrådd att köpa hästen, en annan spekulant hoppade av efter att en veterinär hade besiktagast hästen.

Då klev charkhandlaren Tomas Lantz in i bilden och köpte Benjamin Evo. Igår stod Lantz i Vermos vinnarcirkel efter Benjamin Evos seger i det finska Derbyt.

Enligt egen uppgift betala Tomas Lantz en halv miljon kronor för Benjamin Evo i februari i år. Igår sprang fyraåringen in nästa 1,5 miljoner kronor.

– Jag var intresserad av att köpa hästen men blev avrådd av den dåvarande tränaren eftersom Benjamin Evo hade problem med sin knän, säger Kari.

Istället köpte uppfödaren Dimitri Hedman tillbaka hästen och lämnade den i träning hos Veijo Heiskanen som fick uppdraget att hitta en köpare.

Den första spekulanten hoppade dock av och då erbjöds Tomas Lantz att köpa Benjamin Evo. Tomas slog till och blev på det visade ägare till en blivande derbyvinnare. Igår vann Benjamin Evo sin femte seger på sex försök i Lantz ägo.

Den finska toppkusken Mika Fors har kört Benjamin Evo i två av de fem segrarna. Men när det blev dags för Derbyt bestämde sig Veijo för att köra själv.

– Han ville så gärna vinna Derbyt en andra gång, och det var ett klokt beslut av Veijo, säger Kari.

Först gången som Veijo Heiskanen vann det finska Derbyt var för 14 år sedan med Cold Hard Wind.

Tomas Lantz har både ägt och fött upp många hästar genom åren. Hans största seger som hästägare fore gårdens derbyseger var Eric Trots SM-seger 2001. Håkan K Persson både tränade och körde Eric Trot.

LP

Bilder: Hippos.fi

 

3 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar