Det är snart två år sedan nu. Sedan det berömda fröet såddes, tankarna började sväva och väldigt kort senare idéerna sorteras. Vi tände till ganska snabbt på saken, båda två.

Ja, det är nog så vi är. Om det är något vi är lika kring, bortsett från våra journalistiska ambitioner, så är det nog vår … vad ska vi säga … smula av otålighet. Vi går igång snabbt. Tänker inte speciellt taktiskt affärsmässigt alltid kanske. Vill att saker ska hända.

Två journalister, var och en möjligen på sitt sätt, ja hur var det nu någon uttryckte det en gång längs vägen: ”det mest udda par som överhuvudtaget kan tänkas”.

Udda?
Möjligen. Men båda med samma tydliga mål. Viljan att försöka beröra, skildra, göra skillnad. Vara … ärliga.

Det senare upplever vi möjligen som en saknad i travsporten. Inte möjligen förresten. Det är en saknad.

ingvarsson & persson blev en tid senare till Trottosport; och vi har skrivit varje dag, haft innehåll på sajten konstant, haft jour dygnet runt, gjort ett stort antal avslöjande som möjligen skakat om branschen en del, som fått en del konsekvenser. Kanske har vi faktiskt lyckats med ett av målen vi hade: att göra skillnad.

Vi har dessutom producerat en podcast varje vecka. I veckan spelade vi in det 64:e avsnittet. En podd som lockat tusentals lyssnare varje vecka.

Vi har haft rasande kul längs vägen.

Därför är det såklart med sorg i våra hjärtan vi tvingas konstatera att det, trots alla dessa lyssnare och ett ansenligt antal ännu fler läsare, som hela tiden dessutom ökar i omfattning, likväl inte bär.

Att det inte på långa vägar har burit under tiden.
Läsarna, lyssnarna, ”kunderna” (huu) – finns.
Debatten, oftast på en hög nivå, flödar hos oss. Trots detta ser vi ingen riktig ljusning i horisonten, kring det där enastående tradigt ekonomiskt krassa.

Kraften har helt enkelt sinat. Det är inte svårare än så. Allting har en gräns.

Vi fortsätter med sajten ett par månader ytterligare, medan podden avslutas med omedelbar verkan. Om vi nu, i alla fall jag rent personligen, kan låta bli vill säga. Vi kanske ringer upp varandra jag och Lennart som vanligt på tisdag morgon, trycker var en och på REC – och kör ändå. Utan att lägga ut det för lyssning.

Så satans roligt har det nämligen varit. Så evinnerligt mycket kommer jag att sakna det.

Hade vi själva fått bestämma hade vi kört vidare i evigheters evighet.

Men nu är det inte alltid så livet fungerar.

Henrik Ingvarsson

56 KOMMENTARER

 1. Mycket ledsamt att höra! Just podden är nog det jag uppskattat allra mest, initierat, småputtrigt, intressant och roligt. Den kommer saknas mig.

 2. Mkt trist höra,,eran sajt har varit ärlig o uppfriskande o bra journalistik,Kommer sakna podden mkt desutom.

 3. Jättetråkigt! Ni gör ett fantastiskt jobb. Alltid intressant läsning om stort och smått. Hoppas det löser sig med ekonomin så ni kan fortsätta ert så viktiga arbete!

 4. Har faktiskt aldrig lyssnat på podden, men uppskattar er oräddhet och passion för travsporten. ”Ni behövs” låter som en klyscha, men det är faktiskt så.

 5. Trist som tusan för ni har gjort ett grymt bra jobb.
  Samtidigt så förstår man er om ni har kört denna sida helt utan inkomst.

  Så många TV avlönade personer som ATG har så borde dom anställa er som helt neutrala grävande journalister.
  Ett sorts travets svar på UG o Kalla Fakta.
  Dom allra flesta större företag välkomnar granskningar av företaget för att dom själva ska utvecklas o så borde det även funka för ATG o ST men tyvärr styrs inte dessa företag på Svenskt sätt utan på Nordkoreanskt vis så därför blir nog höjdarna på dessa företag överlyckliga över beslutet att avsluta denna sajt.

 6. Er journalistik är berömvärd som många kan använda som mall och inget ”fake” man behöver värdera utan man konsumerar rakt av.
  Tack för den här tiden och lycka till med edert fortsatta värv.

 7. Mycket tråkigt, trottosport samt travnet är ju alltid läsvärda. Travnet är ju sponsrad av Unibet men känns ändå ganska oberoende.
  Beslutet är ju inte oväntat då det i längden måste finnas en huvudsponsor i bakgrunden, några banners gör knappast från eller till.
  Givetvis jublas det nu på ST/ATG då man framöver slipper kritik och själva helt kan styra informationsflödet. En naiv förhoppning är att det någon gång i framtiden ( med annan ST/ATG-ledning) skapas en site för meningsutbyte kring travsport. Ett sunt företag kan hantera kritik och till och med uppmuntra diskussioner för att utveckla verksamheten men det är en lång väg att vandra i dagsläget.

 8. Som du skriver själv så publicerar ni ju så otroligt mycket. Många inlägg får noll kommentarer, andra hur många somhelst. Kan ni inte nöja er med att driva debatten när viktiga/intressanta ämnen kommer upp. För visst vet ni i förväg vilka som får debatten att gå hög?!
  Vore väldigt synd om siten lades ner!

  • Fast antalet kommentarer behöver ju inte nödvändigtvis indikera på hur viktigt ett inlägg är -. ett inlägg som inte väcker några kommentarer kan visa sig mycket viktigt senare. Kommentarsmöjligheten känns mer som en service för att vi skall kunna prata av oss. Tyvärr har kommentarsrutorna ibland utnyttjats för försök att skapa drev.

 9. Kommer att sakna såväl podd som text med många intressanta inlägg och mestadels förnuftiga idéer. På minussidan för min del har varit alltför mycket snack o text om fotboll – kanske sidan skulle ha hetat Trot o fotball då övrig sport varit tämligen obefintlig.

 10. men, nää! Den enda sidan som känns helt oberoende. Enda sidan där det förs vettiga diskussioner, där spelar och aktiva kan uttala sig, komma med idéer och skriva av sig får inte läggas ner! Podden lyssnar jag inte på, men jag läser här ofta! Går det inte att styra upp så ni slipper ha dygnet-runt-jour? Men, åh så himla tråkigt! Era röster behövs i en annars enahanda rapportering.

 11. Otroligt trist dock ska jag inte göra er ngn björntjänst o sätta er på några piedestaler. Just det är problemet inom travets kulturer. Antingen hissar man till skyarna eller dissar till avgrunden o oftast utan ngn eftertanke . Travet värld består uteslutande av staket-universalgenier
  Men en sak är säker lägger ni ner så är det inte mycket kvar o läsa om trav som roar eller oroar den som träffas av texten. Så jag hoppas kunna fortsätta läsa er här..

 12. Tack för allt ni lyft, fantastiska krönikor och de möjligheter till nödvändig diskussion ni bidragit till.
  Kommer sakna er oerhört !

 13. Tråkigt. Jobbade på ATG i 34 år med uppbyggnad av Ombudskåren. Det måste finnas kritiska röster som gör att man vill bli bättre. Vill inte kritisera min gamla arbetsgivare som alltid var juste mot mig. Var en ära att jobba för Gert Lindberg och Remy men hade inga problem med Jönsson och Skarplöth.
  Kommer att sakna Er ambition att vara objektiva.

 14. Jag hoppas innerligt att det inte är någon som försöker lägga munkavle på er som sätter stopp för er ork…!

 15. Tråkigt, er sida missar jag aldrig, om jag varit bortrest så har det varit en högtidsstund att läsa ikapp.
  Men man skall ju sluta när man är på topp och det gör ju verkligen ni!

  Bara att moderera kommentarerna är ju grymt imponernade, Aftonbladet kastade ju in handduken för länge sedan På ST/ATG kan man utbrista a la Fylking ” Änrligen” !
  Hur många artiklar/inläg har det blivit egentligen?

  Tack!

 16. Oerhört tråkigt att höra, för ni har varit en viktig röst som har uppmärksammat mycket som inte är bra inom travsporten! Hoppas saker och ting hinner förändras. Kanske dyker en sponsor upp…
  (Podden har jag faktiskt aldrig lyssnat på.)

 17. Oerhört trist att höra. Ni behövs mer än nogonsin. Jag hoppas på en fortsättning i nån form och säger därför, på återseende!

 18. En trevlig site, men skulle själva aldrig orka hålla på som ni gör. Full förståelse som det heter. Önskar lycka till.

 19. Hej drenge,

  Trist at høre, men hvorfor ikke prøve at gøre TrottoSport til en ”betalingsite”.

  Fx 50 kr i måneden for at logge ind med tilgang til alting???

  Tror der er mange, som godt vil betale fx. en 50-lap pr måned.
  Hilsen
  Jørgensen

 20. Hej!
  Har lyssnat på samtliga poddavsnitt och läser sajten dagligen. Detta är dock min första kommentar här.

  Har ni testat poddfinansieringstjänsten Patreon? Där kan man sätta upp ”prenumerationer” och få en slant per avsnitt av sina fans.

  Smidigare och effektivare än en generell ”swisha oss”-kampanj för många poddare.

  Jag tror att vi är många som skulle betala för podden. Kan väl vara värt ett försök?

 21. Ett oerhört tråkigt besked.
  Jag kollar er sida flera gånger per dag för nya intressanta artiklar och inlägg.
  Tack för ert viktiga jobb!

 22. Tror knappast vi sett det sista från Er.
  Ni är alldeles för viktiga för oss som trängs o stångas här.
  Ni är för viktiga även för travsporten i stort.
  Det syns väldigt tydligt med de obstruktionsförsök som vissa i ledande position försökt mot Er.
  Lägg ner podden, ointressant för mig i alla fall, om den är för jobbig.
  Men lägg inte ner det enda öppna forumet värd namnet i ankdammen Svensk Travsport!
  Ni behöver ju inte konstant hitta toppnyheter typ Solouy och annat. Ni kan väl emellanåt bara vara de glädjespridare som ni faktiskt är.
  Ingvarsson med sina lite djupare tankar och Persson med ett arkiv om travsport som gör de på radions grammofonarkiv gröna av avundsjuka.
  Även om ”vi” som stångas här i kommentatorsfältet oftast är en liten grupp totalt sett så tror jag att väldigt många läser även våra små krumsprång med blandad förvåning och glädje:)

  Tror knappast vi sett det sista från Er.

 23. Vill inte tro det jag läser, er sajt är den jag besöker oftast(flera ggr om dagen). Läser allt som skrivs och min veckas höjdpunkt har alltid varit tisdagar för då har ni släppt en ny podd. Hoppas ni ändrar er för ni är fantastiska, skulle absolut betala en slant per månad för att läsa/lyssna till er. Tack igen för det ni gör!

 24. Vore verkligt synd om ni lägger ner. Trottosport är den enda travsida jag numera följer. Kan ni inte hitta ett sätt att ta lite betalt av oss läsare. Det vore ju helt rimligt. Håller tummarna 🙂

 25. Tråkigt, tråkigt!
  Får inte riktigt klart för mig om den viktigaste orsaken är att ni tröttnat eller om det blir för mycket arbete för lite eller ingen ersättning. Förmodligen är det en kombination.

  Om ni tröttnat vore det väldigt bra om ni fortsätter att hålla sidan öppen, men minskar ambitionsnivån och begränsar antalet inlägg. Att lägga ner podden är ju synd, men jag förstår att den tar mycket kraft.

  När det gäller ekonomin har det kommit en del förslag ovan. Jag är inte den rätte att föreslå en modell, men jag är övertygad om att vi är många som är beredda att betala en avgift för att få tillgång till er utmärkta sida.

 26. Det var då den tristaste och tråkigaste nyheten på länge. Finns det verkligen ingen möjlighet att ni kan tänka om? I lite mindre skala eller bara när andan faller på och inte ”kravet” att ha en podd varje tisdag eller kommentera allt och allting inom travet? Kommer sakna er vassa pennor något enormt och det värsta är att de som finns på ”andra sidan” skrattar sig fördärvade. De som inte ser till travsportens bästa utan enbart spelets och ekonomins eller som bara är helt igenom korkade.
  Jag kommer i alla fall att sakna er något enormt och det är utan tvivel en enorm förlust för svensk travsport när ni ger upp. Jag ska inte säga att jag är besviken men lite känns det som att ni lämnar det sjunkande skeppet men samtidigt så har jag all förståelse för om ni är less att stånga huvudet blodigt.
  All lycka i framtiden vad än ni tänker göra.

  Bästa hälsningar.

 27. Nej, vad tråkigt att läsa. Har haft stort nöje av både bloggen och podden, och verkligen gillat mixen av kärlek till sporten blandat med orädd kritik av avarterna runt densamma. Hoppas energin kommer tillbaka så att den kan leva vidare på ett eller annat sätt, eller att ni dyker upp i någon annan form. Oavsett säger jag tack för det stora nöje jag haft hittills, och önskar er all lycka i framtiden, vad ni än tar er för med.

 28. Tråkigt är förnamnet, men förstår orsak o verkan, tack för allt, podd som skrift, kommer att sakna detta forum oerhört mycket, Ni har lyft fram det andra inte gör, vågar eller får.
  Om det är ekonomin som är största anledning, varför kan Ni inte ta betalt av ”prenumeranter”, jag betalar gärna en summa varje månad.

 29. Håller med Mikael, ta betalt vet ja! Det gör ju alla andra som har upparbetat ett namn och är etablerade. Vi är säkert många som är beredda att betala en prenumerationsavgift. I varje fall när det gäller bloggarna. Podden har jag aldrig tid att lyssna på ändå och kan för min del leva utan.

 30. Tråkigt att höra
  Jag skulle gärna betala en slant för både denna sida och podden.
  Lägger hellre pengarna på er än på ”språkröret” Travronden,
  Tyvärr tycker jag även Sulkysport tappat farten på slutet, har dock varit semester så jag hoppas de återfår ”farten” under hösten annars så är risken stor att den prenumerationen inte förnyas och då finns det ingen nyhetskanal som håller måttet för våran älskade sport.
  Ni kanske skulle göra en undersökning om folk är villiga att betala för att få läsa och höra på er.
  Ha de

 31. Så synd, jag har slutat att läsa Travronden och är besviken på Sulkysport men bidrar gärna med en slant till er blogg.

 32. Lägg ner podden – alldeles för seg.
  Bloggen däremot – helt suverän!
  Det är min åsikt.
  Kanske energin räcker till bloggen, eller?

 33. Ta betalt .. det finns pengar att hämta i stugorna.
  Landet kokar över snart i en massiv högkonjunktur … arbetarna / spelarna har pengar.
  Kolla summorna som läggs på Atg tillsammans systemen …starka siffror.

 34. Otroligt tråkigt besked. Travsveriges i särklass bästa forum, rakt och enkelt. Jag ber att få tacka för de avsnitt jag avnjutit!

 35. Snälla, sluta ej. NI är helt outstanding som oberoende journalistik. Sen så aktuellt, underhållande och alltid bra spår och diskussioner. Som så många andra kollar jag er sight dagligen och podden är ett av veckans stora höjdare. Testa en betallösning som försök och se intresset. Ge inte upp! Jag betalar lätt som så många andra.
  Travsporten behöver er! Finns inte några som er kvar. Snälla! Ge det en chans!

 36. Tråkigt och blir tomt, men förstår att det tar både tid och kraft att driva en blogg som denna. Gratis är det förstås inte heller. Håller med övriga om att det säkert är många som gärna skulle betala för det ni gör.
  Hoppas ni kommer tillbaka efter en (kort) periods vila från ”bruset”. Det går nog att ändra på saker så att det fungerar bättre för er, både ekonomiskt och för att få en lättare arbetsbörda.
  I vilket fall som helst: Tack för avslöjande, tankeväckande, roliga och fina skriverier och prat!

 37. Mycket ledsamt att läsa. Kommer att sakna er oerhört mycket! Vem skall nu våga tycka om vår kära travsport. Jag tackar dock så mycket för ert kämpande, era roliga historier. Ni blir saknade.

 38. Vad ska jag göra här i Paris på tisdagarna när jag brukar sitta i min trädgård, dricka vin, äta delikatesser från bondemarknaden och lyssna på eran pod. Så fylld av hästkultur, fräna inpass och kärlek till sporten? Det blir tomt.

  Och bloggen? Bästa hästjournalistiken i landet.I sann modernistisk anda blandandet av högt och lågt. Alltid väl underbyggd, men även fylld av känslor och passion. Och besvikelse och ilska. Stora och små avslöjanden och väldigt kreativt. Bildredaktörens stafettpinne var ett genidrag. Ett generöst kommentatorsfält som känts högt i tak som vi nog aldrig kommer att få se igen. Slippa Facebook inloggningar och stuff.

  Och så personligen; erat intresse även för den franska travsporten. Jag kommer att sakna er. Chapeau!!

 39. Ni har utvecklat den här sidan och podden väldigt bra. När ni lanserade veckans bildredaktör tog ni ytterligare ett steg uppåt, inte någon annanstans finns något liknande, en genialisk idé! Kommer att sakna Trott&Sport.

 40. Gör det till en betalsida. Liten teaser på alla inlägg och sedan prenumeranter för att läsa allt. Jag signar direkt upp till 100kr/mån.

 41. Är väl inte första gången som Persson meddelar att han ska lägga ner sin blogg? Hände inte det två gånger då han körde på egen hand, med comeback båda gångerna som resultat?! Kan man se ett litet mönster tro…

  Jag tror och hoppas att trottosport lever kvar, ni behövs!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar