Under många år har Hans Karlsson varit en av Örebrotravets mest framstående tränare. Samtidigt har han haft otaliga konflikter med travbanans ledning. Karlsson är inte rädd för att framföra sina åsikter, i synnerhet när det handlar om kritik mot hur travbanan sköts.

Nu har det gått så långt att styrelsen på banan har uteslutet Hans Karlsson ur Örebro Travsällskap. Styrelsen anser att Hans Karlsson, genom sina skriverier i sociala medier, har skadat sällskapets anseende och/eller motverkat sällskapets intressen.

Enligt ett brev till sällskapets medlemmar gäller uteslutningen redan nu. Samtidigt skriver Örebrotravets sportchef Claes Broberg: ”för att få beslutet fastställt skall omröstning ske bland medlemmarna på nästa ordinarie föreningsstämma”.

Det innebär att styrelsen beslut gäller, men ändå inte.

På den ordinarie föreningsstämman i slutet av november skall medlemmarna alltså rösta om Hans Karlsson fortsättningsvis skall få vara med i travsällskapet eller inte. Samtidigt som styrelsen redan uteslutet honom.

Det här påminner om ljusskygga ordenssällskap när medlemmar röstas in eller ut på suspekta premisser.

Det Örebrotravet sannolikt vill åstadkomma är att tysta en kritiker. Precis som någon vid namn Erdogan gör i Turkiet. Skillnaden är att Erdogan fängslar sina motståndare medan Örebrotravet utesluter sina.

Och även om stämman kommer fram till att Hans Karlsson inte skall få vara med i Örebro Travsällskap lär han inte tystna. Snarare tvärtom. Enda skillnaden blir ju att Hans Karlsson inte får möjlighet att framföra sin kritik på travsällskapets möten.

Den här processen är lika ovärdig som den vi i dagarna fått uppleva i Moderata Samlingspartiet.

Till sist: Det som sker i Örebro Travsällskap kanske kan bli material för en sketch av Peter Flack som ju sitter i travbanans styrelse?

LP

 

 

7 KOMMENTARER

 1. Om medlemmarna nu skall rösta om en medlem skall uteslutas eller ej.
  Då måste väl styrelsen bifoga en lista där det framgår vad som har
  skadat sällskapets anseende och/eller motverkat sällskapets intressen.

  För annars är det inte lätt att ta ställning.

  Eller är det bara hörsägen.

 2. Vad händer om föreningsstämman tar beslutet att Karlsson inte skall uteslutas? Är det styrelsen eller stämman som skall gå då?

 3. Hans,
  Du har fått mitt stöd nu!
  Mina hästar kommer aldrig mer att starta på den banan
  Tränarna informerade om mitt beslut och dom sa bara, ok

 4. Så ser det ut idag på svensk travsport!
  Massa folk i styrelserum, som likt våra politiker bara är rädda om sin egen position!
  AKB visade kurage och lämnade cirkusen.
  Bosse Vojlock tar ställning.
  Själv hade jag 13 hästar för några år sedan. Nu är jag nere i 4 och den skaran kommer att krympa.
  Tror att det är över för min del inom 2-3 år och det är sorgligt för en som började gå på trav på 60-talet.
  Earl Ford på Axevalla var den första favoriten med Folke Sjöberg i sulkyn!

 5. Det här är en bedrövlig tillställning. Orsaken till uteslutning är mycket vagt och luddigt formulerat. Brevet är skrivet 13 maj och där står att Hans de senaste veckorma har ökat sitt skrivande på sociala medier pch att styrelsen anser att ett stort antal av dessa har skadat Örebrotravet ekonomiskt samt skadat varumärket Örebrotrav.
  Ingen precisering av vilka uttalanden som skadat sällskapet. Den ekonomiska skadan måste ju vara enkel att påvisa annars är man ute och simmar rejält om det bara är antaganden. Varumärket Örebrotrav har sannorlikt skadats mer av styrelsens agerande än Hans agerande.
  Det hela mycket klantigt skött av styrelsen.
  Jag är en så länge medlem i örebro travsällskap. Fortsatt medlemskap beror helt och hållet på hur styrelsen fortsatt sköter den här saken. Är fortsättningen lika amatörmässig vill jag inte vara medlem.

 6. Jag får verkligen hoppas att i framtiden det blir folk med hår på huvudet som ska jobba inom travet om det nu blir något trav intresse kvar och inte bara miljonärer kvar inom det här.Det verkar ju som att vettet försvinner lättare på dom som inte har hår som bromsar det lite?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar