Ibland blir även en gammal surgubbe, som jag, hänförd över saker. Om sanningen skall fram sker det dock inte särskilt ofta. När jag igår fick syn den här bilden på Fredrik och Frida Perssons dotter Elin kelandes med fyraårige Monark Newman blev jag nästan andlös.

Den är så vacker – och säger så oerhört mycket. Framför allt om kärleken mellan hästar och människor. Samt, inte minst, hur bra hästar i travstall oftast har det.

I morgon startar Monark Newman i ett av försöken till Derbyt. Och det är inte utan att jag verkligen hoppas att han går vidare till finalen.

Inte minst för Elins skull.

Bilden var en av flera fina bilder i Fredrik Perssons första dag som Gästredaktör här på trottosport som du hittar här:

Gästredaktör Persson.

LP

 

4 KOMMENTARER

  1. Nu är jag väl den verklige surgubben, men jag tycker att bilden hade blivit betydligt bättre utan hunden i förgrunden.

  2. Hunden som människans bästa vän, gör en stor nytta på gårdarna, men får här så i förgrunden, där hästen och barnet bär huvudrollen, jag tycker det utgör en fantastisk symbolik. Ett harmoniskt stall i ett nötskal.

  3. Hur bra kan inte ett barn synes ha
    På upptäcktsfärd i ett stall Med en häst Och en hund som synes lomma iväg
    Jag är tacksam att jag fick den chansen i motsvarande ålder på bondgård och i en stadsgränd
    Även denna surgubbe gladdes över denna bild Och minnes mötena med hästarna i den tidens stadsgränd

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar