Foto: Stephanie Josefin Werder.

Glad över att ha vunnit sitt första lopp. Ändå blev det en omtumlande kväll för Ida Lindberg på Jägersro.

Strax efter segern blev henne häst Global Takeover alldeles vild. Han stack iväg i högsta fart och Ida åkte ur sulkyn och blev liggande vid utfarten av banan. Efter några minuter kunde dock Ida resa sig, så gott som oskadd men omskakad.

– Just nu känner jag mig väldigt omtumlad. Jag är väldigt glad att jag fick vinna mitt första lopp, men önskar att det hade avslutats på ett bättre sätt. Hästen blev väldigt bakrädd och det fanns helt enkelt inget stopp på honom, sa Ida till Matteus Lilieborg i atg-live.

Ida, som jobbar hos Lars I Nilsson, körde direkt till ledningen med Global Takeover. När Ida sen ryckte bomullen ur hästens öron stack han på lätta ben undan till en mycket lätt seger.

– När jag skulle ta upp hästen efter mållinjen fick han panik och bara stack. Nu får vi åka hem och träna på det här med att rycka bomullen, säger Ida.

Global Takeover gjorde nu sin första start i Lars I Nilssons regi och vann på nya rekordet 1.12.1a/1640 meter Det var hästens tredje seger på 14 starter. Global Takeover tränades tidigare av Daniel Redén men köptes av hästägare hos Lars I Nilsson i juli i år.

För Ida Lindblad var det första segern i elfte försöket. Och i år är Ida obesegrad.

Jag är rejält mörbultad och har stukat en fot, säger Ida i dag, onsdag morgon.

– Global Takeover klarade sig också bra från äventyret även om han rammade två bilar, bland annat Stefan Söderkvists fina bil, på stallbacken. Vi får vara tacksamma över att det gick så här bra. Det kunde gått riktigt illa. Hästen fick ett litet sår och Ida en smäll på det ena benet, säger Lars I Nilsson.

Fyraårige Global Takeover hade tränat bra inför den här starten, ändå var Lars I överraskad av att hästen kunde springa så fort.

– Jag fick nys om att hästen var till salu och åkte upp till Daniel Redén. Jag gillade hästen och det blev affär, säger Lars I.

 

LP

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar