När pengastarka hästägare ger sina tränare i uppdrag att köpa nya och lovande unghästar för miljontals kronor finns det dom som ägnar många år åt att få en häst till start. Det där med slit-och-släng trivs inte alla med.

Idag fick vi se ett härligt exempel på det när Atlantic Breeze vann sitt debutlopp (Vaggeryd). Vadå, att vinna i debuten är inte särskilt märkligt, tycker nog dom flesta.

Här handlar det dock om en tioåring som debuterade.

Uppfödaren och ägaren Håkan Noldal i Mölndal har sannerligen haft tålamod med sin kuse som gick premielopp som tvååring. För åtta år sedan alltså.

Då tränades Atlantic Breeze av Hans Adler. Men det blev varken kval eller något lopp för hästen i Adlers regi.

2010 tog Håkan Noldal hem sin häst och idag var det alltså dags för debut. Carl-Johan Jepson körde direkt till ledning och väl där släppte ”gamlingen” ingen förbi seger. Det blev en säker seger på 1,19,6.

Håkan Noldal berättade efter segern att Hans Adler tyckte att Atlantic Breeze var startklar redan som tvååring.

Sen dess har vi tränat på, sa Håkan.

Efter många års väntan blev det alltså till slut både debut och seger. 12.000 kronor var den segern värd.

Visst är tålamod en dygd?

LP

4 KOMMENTARER

  1. Det är denna typ av historier som ger travsporten ett positivt intryck i jämförelse med senaste tidens händelser. Blir glad för ägarens och hästens skull-

  2. Tittade på VM loppen FRÅN Mohawk Racetrack , Björn Goop visade sig ha lärt sig hantera det långa vita körspö han fått i handen och tappade foten åtskilliga gånger. Det gäller att ta seden dit man kommer.

    • Det gör det inte alls. Minns ni Joe O’Brien, förmodligen världens bäste genom alla tider? Han slog aldrig enhandare, han använde knappt spöet. I USA!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar