Pontus & Mattes (VinnaTillsammans.se) V75-genomgång Åby 12 augusti:

Spikförslag

1 Muscle Hustle (V75-5) var tvåa i Sprintermästaren och följde upp med två raka segrar. Det brukar vara tufft för årgångshästar när de går ut mot mer rutinerade men då årets upplaga av Åby Stora Pris inte håller någon toppklass borde det inte vara några problem. Fyraåringen håller tät och sedan ska loppet vara över!

8 Nobel Amok (V75-7) gick med öppet huvudlag senast och skulle inte vara som bäst. Nu låter det mycket uppåt från Bergh och vi räknar med att man tidigt siktar mot ledning. Väl där måste det vara en finfin chans men även med annan resa är han tidig. Ett bra spik i ett annars mycket öppet lopp.

Måstestrecken

1 Volstead (V75-1) kommer gå all-in i första försöket då det är hans chans att till skiljeheat. Har hyggligt chans att hålla tät och sedan blir det inte lätt att slå sexåringen.

6 Scorpion Kiss (V75-2) vann säkert senast från tät mot liknande motstånd och sexåringen är klar spetsfavorit. Väl där kan det bli repris från senast då formen är på topp.

3 Re Doc (V75-3) galopperade från start senast men svarade för en stark upphämtning. Det ser upplagt ut för tät och sedan ska han slås.

3 Havbergs Knight (V75-4) har verkligen utvecklats och svarade för en rejäl prestation bakom Muscle Hustle senast. Nu ser det ut att bli tät eller rygg på ledaren och hästen är det givna strecket oavsett.

Bästa skrällbuden

1 Mister Zaxis (V75-2) är startsnabb och kommer till start med fin form. Det är inte omöjligt att Tillman kan hålla upp tät men får oavsett en fin resa. Farlig med klaff.

6 Aron Palema (V75-3) är riktigt rejäl och gynnas av ett litet fält. Med Bravo Navarone med i loppet slipper femåringen förmodligen göra grovjobbet och får inte nonchaleras.

4 R.K.King (V75-4) är en riktig problemhäst att resa med och har svårt att prestera fullt ut på bortaplan. Nu är det dags för hemmaplan och till låga procent vågar i alla fall inte vi räkna bort honom.

8 Montdore (V75-6) är riktigt rejäl i ljusa stunder och Bergh har säkert ställt i ordning. Läget lämnar en del att önska men ett litet fält gynnar i alla fall sjuåringen och han är en av fältets mer distansgynnade ekipage. 10 Udo´s Oiler är ruggigt stark och matcher de bästa när han löper på topp. Senaste förlusten får nog Bergh ta på sig lite och även om det är tuffare emot nu får nioåringen inte nonchaleras.

Överstreckade

6 Canari Match (V75-1) är ingen häst vi fastnat alls för och intrycket senast var inte särskilt övertygande trots seger. Redén kan verkligen ställa i ordning men vi tror det blir svårt för femåringen att segerstrida.

9 Cab Hornline (V75-3) gör sina bästa lopp i tät och mot tufft motstånd känns det långsökt att sexåringen ska kunna blanda sig i segerstriden från sitt bakspår.

12 Bålsta Palema (V75-4) svarade för en ruggig prestation senast men har lottats till ett tråkigt utgångsläge. Det är sällan hästar svarar för två ”osannolika” prestationer i rad och då femåringen dessutom är klart bäst i tät känns uppgiften lurig.

V75-systemet

Köp din andel för 99 kr här.

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar