För elva år sedan vann Örjan Kihlström Åby Stora Paris med Red Chili Pirat från Patrik Södervalls stall.

I två raka heat dessutom.

Från spår två i det ena och sju i det andra.

Blir det samma visa i eftermiddag? Då kör Örjan Whitehouse Express med just dessa nummer, två och sju. Från samma spår som 2006 alltså. Den gången hade Kihlström spår två i det första heatet, spår sju i det andra. I eftermiddag är det tvärtom när Whitehouse Express har nummer sju i det fösta heatet och nummer två i det andra.

Skall vi se detta som ett gott omen?

Jodå, visst kan vi göra det. Den stora frågan är dock om Örjan behöver två eller tre heat för att vinna Åby Stora Pris 2017?

Självklart så behövs det en hel del flyt för att vinna från spår sju i det fösta heatet. Men jag skulle inte bli särskilt överraskad om Örjan Kihlström fixar det.

I det andra heatet har Örjan en lättare uppgift. Det gäller bara att hålla ut de övriga, ta positionen i rygg på den troliga ledaren Muscle Hustle – och sen smyga förbi på det lediga innerspåret över upploppet.

Lätt, eller hur?

Skulle Örjan tvingas till ett skiljeheat så har han erfarenhet från det också i Åby Stora Pris. För tre år sedan vann Örjan med Commander Crowe i skiljheat mot Quid Pro Quo.

För mig är Whiteexpress ett givet singelstreck i det andra heatet, men jag är också sugen på att singla honom även i det första.

Notera:

Att Bålsta Palema (V75-4) möter ett gäng fyraåringar som håller på att prepareras för derbykval. Jo jag vet att Bålsta Palema ”bara” vinner i ledning eller dödens. Men någon gång måste det vara dags för femåringen att bryta den trenden. Eller också kanske positionen utvändigt om ledaren är ledig mitt i loppet?

Att Hush Teemer (V75-2) är så gott som helt bortglömd idag. Han vinner visserligen inte så ofta men är stark och gör alltid bra lopp.

Att Aron Palema (V75-3) var heroiskt när han blev tvåa i senaste starten.Trots tufft motstånd kan segern komma idag.

Att Kaj Widell har fått ett viktigt uppdrag i Lyons lopp (V75-6) när han kör Reckless åt Björn Goop. Det gäller för Kaj att vara försiktig från början eftersom Reckless är aningen osäker. Klarar Kaj det hindret är vägen öppen fram till seger och en halv miljon kronor.

Att Noble Amok V75-7), som kommer från ett tufft lopp i Rättvik förra lördagen, är stor favorit i den sjunde avdelningen samt att Broadway Apollo, som också hade det jobbigt i Rättvik, är andrahandare. Här luktar det skräll.

LP

Läs också:

Pontus & Mattes tankar inför V75 idag.

3 KOMMENTARER

  1. Tror själv på skiljeheat mellan Vostead och Muscle Hustle – om banan blir packad och fin, ger fäste.
    I övrigt; maken till klent storlopp. Lika klent som ATGs intervju och mediainformation. Det ligger nu hela 4 länkar under fliken stallsnack. Fantastiskt jobbat…

    • Stallsnack ska väl vara aktuellt stallsnack från stallbacken, helst dagen då tävlingen är? Ligger ju drösvis med intervjuer där om man går in två timmar innan första start.

  2. Kan bli hur som,volstead kan vinna fast tycker han kämpar och gör sina bästa lopp i den tyngsta positionen..dödens 😉 men whitehouse express är hyperintressant såklart. Bbs sugarlight från spets i första kaaaaan gå men njaa..har han den formen som innan?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar