Filmning.

Det här har egentligen blivit gjort för ca två veckor sedan men eftersom det är en så stor del av auktionsförberedelserna tänkte jag ändå ägna ett inlägg om fotografering och filmning av hästarna.

För Er som inte har fotograferat hästar kommer här en kort beskrivning.
Ni andra, troligtvis uppfödare som vi. Ni vet precis vad jag pratar om. Krig. Skilsmässovarning.

Hästarna gör aldrig som man vill. Inte äkta hälften som håller i grimskaftet heller. Till råga på allt så brukar det blåsa storm så att manen eller svansen står rakt upp. När man då äntligen har hittat det perfekta läget och allt stämmer…..då går solen i moln. Eller så är minneskortet fullt i kameran.

Filmningen är ett kapitel för sig. Hästarna vill gärna springa runt lite överallt utom där det är tänkt. Gärna i galopp. På filmen här nedan kan ni få se hur kul vi brukar ha.

Missa inte den!

Efteråt kan man ju skratta åt eländet men när man väl står där och svordomarna haglar och varken häst eller äkta hälft gör som det är tänkt, då är det inte kul.

Jobba i ett gruvhål verkar just då mer lockande!! Inte undra på att uppfödare lägger ner sin verksamhet. Jag menar….folk pratar om pokalår, minskade försäljningssiffror och publiktomma travbanor. Dom som säger så har nog aldrig filmat häst. Jag är helt övertygad om att det är största hotet mot Svensk travhästuppfödning. Ja, jag är faktiskt helt säker!

Inför varje film-dag brukar jag börja dagen med en bön. Som ett slags mental förberedelse:

”Käre Gud, jag ber om visdom till att förstå min man, kärlek till att förlåta honom och tålamod för hans skiftande humör. För du vet Gud, att om jag ber om styrka, kommer jag att slå ihjäl honom! AMEN”.

 

Hälsningar, en trött uppfödare

Madde

Skönt att bädda ned sig i boxen.

Här hittar du alla Maddes rapporter.

6 KOMMENTARER

  1. Du verkar ha ett så fantastiskt sinne för humor😀😀😀förmodligen har era hästar det också, kanske vi köper en uppfödning från er , det kan inte bli fel😂😂😂😂😂

  2. För varje seger hästarna tar, se till att frugan är med i vinnarcirkeln och man kan lätt köpa en ny kuse😂😂😂👍👍

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar