Vi började dagen med att dräktighetsundersöka ett sto, vars ägare behövde få ett intyg om dräktighet. På ultraljudsbilden ser ni (delar av) en liten Trixton-bebis!

Veterinärbesiktningen av veterinär Fredrika Wikdström inleds med chipkontroll så att häst och hästpass hör ihop. Här är det Escrow (e Ready Cash) som får sitt chip avläst. När vi märker fölungarna passar vi på att sätta in ”termo-chip” så att vi även kan läsa av hästarnas temp med den lilla gråa dosan (chipläsaren). Väldigt användbart, speciellt när man kan vandra runt i hagen bland småfölen och ta tempen på ett litet kick!

 

Undersökningen går till så att veterinären känner igenom hästarna från topp till tå och noterar allt som inte är ”normalt”. Viktigt är också att notera om båda testiklarna är ”nere”, det är något som de flesta spekulanter frågar om när det gäller hingstar.

Hästarna visas sedan i skritt och trav . Storlek, lynne och hull bedöms också. Här är det Eaglemaniac Sox (Bold Eagle) som blir synad ordentligt.

Idag har vi haft störtregn hos oss, så fick hästarna gå in redan på eftermiddagen. Det uppskattades av alla, speciellt Aisha Mil (e Trixton) som bäddade ned sig ordentligt (se ovan).

På återseende i morgon.

Madde

Långeruds gård

Läs också:

Fri resa till Prix d´Amerique för hovslagaren.

 

4 KOMMENTARER

  1. Har bara följt er ca 3 veckor men vill gärna
    er en stor eloge för de olika gästskribenterna som ni fångat upp.

  2. Då jag själv går i tankar om att bli ”skrivbordsuppfödare”, är denna veckas gästskribenter väldigt intressant att läsa!

  3. Jag har själv varit trottoar-bonde och fött upp hästar hos andra. Vet hur svårt det kan vara att hitta rätt ”fodervärd”. Därför gläder det mig hur välskött och professionellt det går till på Långeruds gård. Inte bara för att grooma till en försäljning utan det märks i Maddes krönika en kärlek till hästen och den finns säkert där hela tiden. Dessutom väldigt välskriven och insiktsfull text. Ska följa auktionen här från Paris och hoppas allt går bra. Bon Chance.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar