Ifjol vann Hasse Strömbergs Olympic Tors Sommarfinalen. I år har Hasse On Track Piraten. Foto: Micke Gustafsson, Kanal 75.

Pontus & Mattes (VinnaTillsammans.se) V75-genomgång Rättvik 5 augusti:

Spikförslag

6 Enjoy the Life (V75-2) är kapabel och vi tror faktiskt att han ”bara” är bäst i det här gänget. Näst senast svarade femåringen för en svettig prestation från ledningen men senast var det inte riktigt samma drag i honom. Vi tar dock inte allt för hårt på det då vi redan inför senast var övertygade om att Enjoy Lavec-sonen trivs allra bäst utan ryggar. Det borde vara hygglig chans att Dalborg kan placera honom i tät men även från dödens räknar vi med att ekipaget visar sig starkast över upploppet. Mycket spelvärd spik!

1 Re Doc (V75-6) höll bra senast efter en tuff löpning. Formen är det inge fel på och nu har man lottats till ett perfekt utgångsläge. Det borde vara fin chans att Ulf Eriksson lyckas placera sjuåringen i sin favoritposition, tät. Väl där vet vi inte vem som ska lyckas plocka ner honom och det här är en bra spik i ett jämnstreckat lopp.

Måstestrecken

1 Seedorf O.M.F (V75-1) håller bra form och skulle Kihlström lyckas hålla upp ledningen är det normalt över. Det kan även bli barfota och det är rätt favorit.

2 Vincent Zaz (V75-3) är väldigt kapabel men har också väldigt lätt att strula till det för sig själv. Felfri kan det vara så enkelt att han avgör den tunga vägen men vi vågar inte lita helt på honom.

7 Tekno Jerken (V75-4) flög fram till seger i norskt mästerskap senast och var grym även näst senast efter galopp på svensk mark. Innerspår på tillägg är inte optimalt men löser det sig någorlunda får nog övriga problem att stå emot denna norska kanon. Klart värst emot är nog en fungerande 3 Pave Faks. Han har stabiliserat sig på slutet och löper sexåringen upp till sitt kunnande blir det inte en lek att plocka 20 meter över den korta häcken.

1 Digital Product (V75-5) är en fin travare som verkar ha hittat tillbaka igen. Hästen borde ta hand om täten om kusken vill och kostar inte öppningen allt för mycket är det fin chans att sjuåringen stannar där hela vägen in.

8 Nobel Amok (V75-7) har sett lysande ut på slutet och vi har inte sett botten i honom ännu. Det borde vara hygglig chans att Uffe testar framåt direkt och tidigt sitter i tät, och väl där blir ekipaget svårt att rubba. Även bakifrån måste femåringen tas på allvar och vinstchansen är god.

Bästa skrällbuden

3 Marlon Donvici (V75-3) blir det nog några intressanta ändringar på och hästen har visat fin form på slutet. Westholm vinner inte lopp på beställning men i ett öppet lopp är ekipaget spelvärt till bara 3-4%.

9 Trot Kronos (V75-7) är en grymt kapabel häst vilket femåringen oftast visar de gånger han fungerar fullt ut. Distansen trivs han utmärkt över och vi blir inte ett dugg förvånade om Muscle Hill-sonen avgör den tunga vägen.

Överstreckade

6 Faste Viking (V75-4) är ingen häst vi fastnat för alls. Hästen har tidigare haft problem att vinna lopp men har lyckats ta två raka. Näst senast blev det en säker seger från tät där två ytterligare ”icke-vinnare” slogs om platserna bakom. Senast löste det sig perfekt i ett billigt lopp och det är betydligt tuffare emot denna gång. Det ser upplagt ut för tät men det ska ändå väldigt mycket till för att sjuåringen ska lyckas hålla hela vägen in. Alldeles för mycket streckad!

13 On Track Piraten (V75-7) gick bra bakom Readly Express senast och kommer till start med bra form. Vi tycker dock inte att han ska vara favorit och plocka 20 meter på hästar som Nobel Amok samt Trot Kronos tror vi blir en övermäktig uppgift.

V75-systemet

Köp din andel för 99 kronor här:

Vinna Tillsammans

 

EN KOMMENTAR

  1. Fattar inte varför alla tror på Re Doc. Den har inget vidare psyke som jag ser det även om stallet vill skrämma bort hårt tempo genom att hojta spets och slut. Jag hoppas på syn från Queer Fish sida, jämn hård fart hela vägen från dödens med tempoök sista 800. Och Zenit Brick har ju tuggat ner den en gång utvändig, lätt dessutom. Jag garderar.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar