Svensk travsport handlar mycket om Daniel Redén nu.

Är det inte Delicious sjukdom som alla följer så köper hans hästägare Bengt Ågerup nya hästar. Och när arrangörer av storlopp vill ha en häst till sina lopp – eller för all del flera hästar – så slår dom en signal till Daniel.

Som då tar en promenad genom sina stallar och tittar i boxarna, där stjärnorna står, en efter en och ser efter vem, eller vilka, som kan vara lämpliga för just det storloppet.

Sedan tidigare hade Daniel lämnat klart till Åby om Canari Match. Idag lyckades också Åbys sportchef Jon Walter Pedersen klämma ur Redén ytterligare en häst till Åby Stora: Whitehouse Express.

Därmed kanske det är bäddat för att två hästar ur Redéns stall möts i skiljeheatet?

Lite senare twittrade Daniel ut om inköpet av en ny fransk häst, Caid Griff. En femårig son till Passworld som tjänat cirka fyra miljoner kronor. Caid Griff startade på Enghien i lördags och blev då trea när Cash Gamble vann. I starten innan den så blev Caid Grif två i ett lopp på Vincennes bakom Super Ariel.

Bild. Le Trot

Caid Griff har i Frankrike tränats av Bold Eagles tränare Sebasitén Guarato. Hästen har vunnit åtta lopp. Han vann fyra lopp som tvååring och fyra som treåring. Den senaste segern tog han i november 2015.

LP

3 KOMMENTARER

  1. Jaa är det inte så härligt med en tränare som har en hästägare som köper fina trevliga travare till Sverige!!! Fina färdiga hästar ja men det vill ju att förvalta dem med och det gör ju Daniel med bravur! Hoppas inte avundsjuka ska förstöra ett framgångsrikt duktigt stall med mycket kunskap och framåtanda!

  2. När pengarna styr, behövs inte kompetensen fullt ut. Förringar inte Redens jobb, men med det stöd han har av Bengt, har det inte varit möjligt för Daniels framgångar. Ironiskt, min broder Torsten startade Stall Zet, kompis med Bengt, de bildade Med Q, sedan för mig hur det utvecklades är dimmigt. Min bror är död, men Bengt kommer jag ihåg från E- läktaren på det travglada 60-talet, tillsammans med min bror, åkandes från Uppsala vareviga kvällstrav. Historia men sant!!!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar