Den 22 juli ifjol blev svenskägde Lover Face trea i ett lopp i Cabourg. Då tränad av Fabrice Souloy.

I dopingprovet, som togs efter loppet, visade det sig att Lover Face hade Kobolt i kroppen. Det ämne som senare skulle bli mer känt i en av travsportens största skandaler genom tiderna.

Så småningom dömdes Fabrice Souloy till ett års avstängning och beträdandeförbud för dopningen av Lover Face. Samtidigt fick Lover Face ett års startförbud från den dagen då han startade i Cabourg.

För ägaren Bengt Olsson kom naturligtvis beskedet som en chock. Inte nog med att han blev av med prispengarna, cirka 75.000 kronor, hans hästs framtid var ytterst oviss med tanke på det långa startförbudet.

– Jag har lagt så mycket pengar i travsporten och får äntligen fram en bra häst. Då blir det så här. Det är klart att det är lätt att få panik i ett sådant här läge. Det har verkligen drabbat fel person. Jag har aldrig bett någon dopa min häst, sa Bengt Olsson till Travronden.

Travronden om Lover Face-fallet

Ingen tror förstås att Bengt Olsson bad sin tränare om att dopa hästen. Fabrice Souloy gjorde det på eget bevåg.

Ändå tycks Olsson ha förtroendet kvar för Fabrice Souloy. Hästen finns nämligen kvar på Souloys gård. Även om det är Souloys svåger Philippe Billard som står som tränare.

Det där har vi ju vant oss vid nu.

Eftersom ”straffet” för Lover Face är avklarat är det fritt fram för hästen att starta. Lover Face är anmäld till ett lopp på Enghien den 16 augusti.

Foto: Erik Widén.

Lover Face, som under en period hade stora framgångar i Veijo Heiskanens regi, flyttades till Frankrike i oktober 2015. Hos Fabrice Souloy har hästen vunnit två lopp och tjänat nästan 600.000 kronor. Totalt har Lover Face sprungit in drygt 1,9 miljoner kronor.

Nu, är nioåringen alltså redo att starta igen. Och trots att Lover Face uppenbart dopades av Fabrice Souloy fortsätter ägaren samarbetet som om ingenting har hänt.

LP

Läs också:

Souloy stängs av ett år för Lover Face-fallet

 

8 KOMMENTARER

 1. Eller så är han bara less. Har ”travet” pissat på en så som hänt här, jämfört med andra, så kanske man slutar bry sig? Försöker köra in de pengar som går och sen lägger ner?

  Hans häst fick ett år medan många andra kunnat tävla på som inget hänt.

 2. Gissningsvis har Soloy bjudit,eller åtminstone gett rejäl rabatt, på träningsavgifterna under tiden.

 3. Om Bengt Olsson tycker om sin häst skulle den inte stå kvar på den gården, så han har inget å klaga över längre.

 4. Han hade inte bett tränaren att dopa hans häst men ändå lämnade han kvar honom i träning efter det positiva doping resultatet. Vad gnäller han om då???

 5. Otroligt!! Tänk att bara tänka på pengar!! Agerar precis som om ingenting hänt. Undrar vart Moving On tog vägen… är han också kvar?

  • Moving On startade på Åby för 4 dagar sedan.
   Lite kan du väl söka på Svensk travsport själv. Det är gratis.

   • Jag har inga som helst problem med att söka på Svensk Travsport… om du nu trodde det! Glad att höra att de ägarna tog sitt förnuft till fånga i a f.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar