Foto. Catharina Lind.

Ändrad version.

En gång tidigare har en svensktränad travhäst vunnit det norska mästerskapet.

Idag var det dags igen när Daniel Redén-tränade Lionel utklassade sina motståndare med ägaren Göran Antonsen i sulkyn.

Det var en mycket lycklig segerkusk som vinkade till publiken på väg in mot mållinjen. För Antonsen var det här förstås en stor seger, ett nationellt mästerskap smäller alltid högt.

Göran Antonsen har haft en fantastisk vår med seger i Olympiatravet på Åby, andraplatserna i Oslo Grand Prix och i Ulf Thoresen Grand International i Jarlsberg.

Efter det senaste loppet var det tänkt att Lionel skulle få en paus inför uppladdningen mot en ny tur till vinterns storlopp i Paris. Men Daniel Redén och Göran Antonsen ändrade sig och siktade istället mot Biri och det norska mästerskapet.

Som stor favorit stod Lionel i särklass. När Göran Antonsen bad sin vackre häst om lite skärpning i slutkurvan stack Lionel ifrån de övriga, på spänstiga ben, till en överlägsen seger på 1.12,3a/2640 meter.

250.000 norska kronor blev belöningen för att Redén och Antonsen ändrade sina planer.

Lionel skrev nu in sig i en fin skara som vunnit NM. Där finns bland andra Rex Rodney, Shan Rags, Sugarcane Volo, Thai Tanic, Jetsile, Tinita Love och Support Justice.

Den tidigare svensktränade vinnaren var Classic Tile som för fem år sedan vann med Per-Oleg Midtfjeld som kusk och Åke Svanstedt som tränare.

Även i det norska mästerskapet för ston blev det ”svensk” seger. Med Lars-Anvar Kolle i sulkyn vann Love In Paris, tränad av Björn Goop. Även här var förstapriset 250.000 nkr.

LP

6 KOMMENTARER

  1. Daniel reden!! Satsa på att starta Lionel och Propulsion i mastersfinalen som går på fransk mark innan ni tar semester 🙂

  2. Ej snygg av Peter G. Norman att skylla på hästen igår ” Iland Life. ”
    ”Bröt ner ” var svaret.

    Undrar vad hästen tycker om sin chaufför. ???
    Hur många meter vinner ”Iland Life ” med Mika Forss som chaufför ?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar