Sju segrar på åtta starter, och en tredjeplats.

I den nionde starten kom bakslaget. När det gällde som mest gjorde Cash Crowe bort sig. Helt plötsligt kom den förödande galoppen, i ett skede där nog många räknade med att hon var på väg mot segern i Stochampionatet. Uppenbart blev Cash Crowe mycket stressad när hon blev utmanad av Schatzi Fayline.

Det kanske är som att måla fan på väggen; jag fick en obehaglig Pixie-känsla när Cash Crowe gjorde bort sig.

Pixie var en av Stig H Johanssons mest talangfulla hästar under hela mästarens karriär. Hon var sin årgångs suverän – ända fram till det viktigaste loppet. I Kriteriet klappade Pixie, som stor favorit, ihop totalt, och sen reste hon sig aldrig mer.

Det finns vissa likheter mellan Cash Crowe och Pixie. Inte bara talangen utan även humöret.

I sin bok Mitt Spår skriver Stig H Johansson om Pixie: ”Lite väl temperamentsfull, kanske, men en gudabenådad och extremt brådmogen travare”.

Som sagt, efter Kriteriet hämtade Pixie sig aldrig. Tävlandet avbröts efter bara 15 starter och tio segrar. Så här skriver Stig H:

”Snöpligt och sorgligt med tanke på att jag i henne trodde mig ha en internationell topphäst i vardande. På det rent sportsliga planet blev därför Pixies alltför korta karriär en av mina största besvikelser som tränare”.

Måtte det inte gå så illa för Cash Crowe.

Om detta, Hugo Åbergs, Efon Ask, hur det har gått för Luddes miljonhästar, och lite annat smått och gott, kan du höra om i veckans podd.

LP

Acast:
https://aca.st/db17d1

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

4 KOMMENTARER

  1. Crowe kommer tillbaka. Bara en plump i protokollet. Å hon måste vara fantastiskt bra när alla andra med rätt lade sig på rygg direkt. Puro är ju en av Sveriges bästa, så vi ser fram emot nästa start – med ett bett som funkar.

  2. Jag fick precis samma Pixie-känsla som Persson först. Men jag tror säkert att Cash Crowe kommer tillbaka i eliten, det var nog bara en plump i protokollet, som MonaLisa skrev. Finns ingen anledning att tro något annat, ännu.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar