När Readly Express vann Axevallalöpning på tangerat världsrekord idag dök den gamla Solvallatränaren Runar Sandberg upp och tog emot pokal och blommor.

Ägaren Rolf Andersson kunde inte närvara och bad därför sin gamle vän Runar Sandberg att åka till Axevalla för att hämta hem hederspriserna.

– Rolf och jag är gamla vänner. Han var faktiskt min förste hästägare när jag började som egen tränare en gång i tiden, säger Runar.

Och så lägger Runar till:

Den där fina dressen som Rolf använder är ju mina gamla färger, säger Runar.

Även om Readly Express vann en väntad favoritseger blev Axevallalöpning något av en sluggerfest. Det började direkt när Johnny Takter, med On Track Piraten, utmanade Jorma Kontio och Readly Express om ledningen. Till slut fick Jorma ge sig.

Johnny hade dock ingen tanke på att svara när Jorma Kontio ville återta ledningen. Då dök urstarka Anna Mix upp på utsidan och höll tempot uppe.

Över upploppet fick Jorma påminna Readly Express om allvaret och femåringen gled undan till en mycket säker seger. On Track Piraten fick en sen lucka men kunde inte utmana. Anna Mix höll bra som trea. Det här var tre mycket fina insatser.

Vinnartiden för Readly Express blev 1.11,7 över 2640 meter med autostart. Det innebär att han tangerade det världsrekord som just On Track Piraten innehar från segern i C.L. Müllers Memorial på Jägersro i oktober ifjol.

Det här var Readly Express andra start och andra seger i år. Nu väntar Jubileumspokalen på Solvalla för hästen som Jorma Kontio håller som en av de tre bästa hästar han har kört under hela sin karriär.

Till sist: Publiksiffran idag var riktigt bra, 12.568. Drygt 1.000 fler än ifjol.

LP

 

15 KOMMENTARER

 1. Jorma körde Varenne i Paris 1 gång och I Milano 1 eller 2 gånger. Jag tror att körde honom ytterligare vid något tillfälle i Italien

 2. När man läser bestraffningarna kring dagens tävlingar så blir man ju mörkrädd.
  Jag förstår mer o mer varför vissa vill skärpa det som har med drivningar o göra för så många drivningsböter o liknande som det är idag var länge sedan jag såg.
  Det är verkligen dags att införa avstängningar rakt av istället för böter då det tydligen inte biter hos dom aktiva.
  Det har vi sett idag. Krävs mkt hårdare tag.

  • Du har nog rätt i Dina synpunkter om böter. Om jag inte minns fel är böterna avdragsgilla kostnader i tränarens/körsvennens verksamhetsbokföring. Avstängning svider alltså betydligt mer.

 3. Grym debut i guld som femåring! Men grym insats av den hästen som fick gå i dödens hela loppet i samma hårda tempo..nämligen Anna mix. Bara readly express hade klarat att gå samma lopp som Anna mix.

 4. Var publiksiffran verkligen riktigt bra ? Förvisso större än förra året (hur var vädret då?) men annars den sämsta sedan 1992. Publiksiffran för fredagen var den sämsta sedan 1988.

 5. Återigen så har man som travfrälst följt denna helg via internet och tv. Fanns tider då man inte ens i tanke kunde missa en stochampionatshelg.

  Kan bara konstatera att man trots ett perfekt väder följer den trend att denna helg på Axevalla tappar i popularitet. Dryga 12000 är inte riktigt bra. Vid liknande väder i slutet av 90~talet så var det minst 14000 på plats.

  Jag kan inte sörja för mycket. Jag har haft det bekvämt där hemma och fått se fina sportsliga prestationer. Min allra största glädje är att jag slipper se fylleslagen som tidigare ägt rum där. Alkohol och trav är ingen trevlig kombination. Att behöva bedöva sig när det är så härligt

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar