Bild: stalltz.se

Spikarna har, precis som förra veckan, nummer fyra på vojlockarna.

Huvudspiken:

4 Readly Express i V75-3 är en kusligt bra femåring som  vunnit Kriteriet och Derbyt. Visade sin enorma löpskalle i årsdebuten senast och lär visa den igen i debuten i Gulddivisionen. Möter ingenting som skrämmer. Första reserv 6 Anna Mix, som vann ”det här loppet” i fjol.

Andraspiken:

I på papperet öppna V75-7 kommer 4 Nobel Southwind ut. Hästen hade halsopererats inför förra starten och såväl öppning som avslutning var av det förbättrade slaget. Står bra inne i klassen, har ett fint startspår och vinner väl det här loppet?! Första reserv 3 Rosso Pomodoro som har ett lopp i kroppen och höll då farten fint mot guldhästar.

 

Övriga lopp:

V75-1:

”Nästa gång” står det i min bok på 2 Nikky Flax. Oerhört tapper senast men spår två nu (galopp senast han hade spåret) gör att han får nöja sig med att vara ensam A-häst på mitt Joker-system.

V75-2:

Perfekt för mig med spår 8 (jobbigt nå favoritpositionen ledningen) för favoriten Bålsta Palema. Här garderar jag friskt och varnar för hyperkapable 11 Man at Work, som dock var blek i debuten i ny regi senast.

V75-4:

Ett öppet lördagslopp över lång distans där jag förordar 10 Going to Press. Toppform och springspår tillsammans med startsnabbe Thomas Uhrberg. Bra va?!

V75-5:

Jag förordade 6 Lukas Zaz senast men ville se honom på speed. Så blev det dock inte och över lång distans pallade han inte riktigt ända hem efter lite stafettkörning. Given A-häst tillsammans med 2 Gomez som kan så mycket bättre än i V75-debuten senast.

V75-6:

Favorit är 2 Barkevious Mingo men debut i silver och snävt spår  i voltstart gör att jag streckar på. Alla såg väl 11 Nakoda Gojs tokspurt i lördags och 10 Global Respons har sett ruggigt bra ut i sina två senaste Frankrike-starter. Näst senast står ingen startgalopp noterad men den var nästan diskningsberättigad och efteråt gick han i mål med ”allt” oryckt och ruggig spänst över linjen. Övertygade stort vid vinsten i förra starten  och ”Responsen” spurtvann den här V75-dagen i fjol.

 

Läs hela krönikan samt tidigare krönikor på Vinnartips.se

Lycka till!

Timo

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar