Dom gamla landslagspolarna i handboll, Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr, har mer och mer glidit ifrån tävlingshästarna för att satsa hårdare på aveln.

Nu har ”Hubbe” inhandlat ett intressant fölsto i fyraåriga Dealwithakiss. En syster med ingen mindre än Your Highness och Joakim Lövgrens mycket lovande treåring Executive Caviar. Your Highness har vunnit många internationella storlopp och tjänat nästan tio miljoner kronor. Executive Caviar har redan sprungit in 1,8 miljoner.

Mamma till de här tre hästarna är Conway Hall-dottern La Belle Lady. Pappa till Dealwithakiss är franske Orlando Vici.

Dealwithakiss köptes som tvååring av Kari Lähdekorpi. Hon har under karriären tränats av Robert Bergh, Kent Åkerlund, Peter Untersteiner och nu senaste Johan Untersteiner.

På 15 starter har det dock bara blivit en enda seger för Dealwithakiss. Igår var hon med i ett av försöken till Stochampionatet men då blev det galopp tidigt i loppet. Stoet har hittills tjänat 217.000 kronor. Dealwithakiss kommer att tävla året ut innan hon skall betäckas nästa år. Hon kommer under tiden att tränas av Axvallaamatören David Persson.

LP

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar