Foto: Magnus Stålberg

Det känns så typiskt. Så symptomatiskt.

Under en lätt sovmorgon, lite andra göromål, kopplandes ur travet för en kort stund, att – just då kommer beskedet.
Nyheterna om de dramatiska dygnen. Det kritiska tillståndet. Beskedet.

Beskedet om att tävlingskarriären för Delicious U.S. är över. För Daniel Redéns trippla världsrekordhållare, detta på så rasande många vis unika sto.
Och förhoppningsvis nu bara det, förhoppningsvis är det just bara tävlingskarriären som det är slut med, så fortsatt kritiskt tillståndet med hennes mage uppges vara.

Ja, så givet på något sätt. Som jag skrivit om tidigare; ja orden har faktiskt börjat sina vid det här laget. Jag har skrivit slut på dem, och kan egentligen bara hänvisa (länk nedan) till de jag författade bara för någon vecka sedan.

För som sagt.
Delicious har varit hästen att konstant vara orolig för, ängslig runt, jag vet att Daniel Redén varit det, många av oss har på avstånd varit det. Och så kopplar man alltså av några timmar och då, just då dyker det såklart upp.

Detta dystra. Detta så tråkiga.

Återigen, så symptomatiskt.

Det gick aldrig att koppla av, det fanns aldrig en riktigt lugn stund, ja möjligen någon kort då och då och i några av dem unnade jag mig en grappa för henne. I hennes namn, efter en fredag i Bollnäs eller vad det nu kunde vara. En grappa för Delicious, till hennes ära, en stunds respit, och ungefär när den var urdrucken kunde man börja oroa sig igen.

Ungefär så har det varit för oss som gett oss hän för detta lätta, vackra sto, hon med en aktion som lite var som att se en glada sväva lyckligt över åkrarna. Så lätt, så naturligt, så vänt.

Segern och världsrekordet i Sundsvall Open Trot.

Och på tal om en vardag i Bollnäs.
Dels, det blev lite för mycket av den varan. Så evinnerligt mycket ogjort på de ordentligt stora scenerna hon hade. Om nu inte alla OM hade funnits.

Dels, samtidigt: ingen har någonsin förgyllt och berört oss under just en vardag i Bollnäs så som hon.

Och ingen – jag lovar ingen – kommer någonsin att göra det igen.

Henrik Ingvarsson

Här raderna från bara för någon vecka sedan, och på något vis täcker de allt en sådan här dag:

Delicious – nu kan vi oroa ihjäl oss igen

5 KOMMENTARER

  1. Du är begåvad på riktigt Du Henrik! Tack för Er site, bloggar o poddar, sprider ljus i travsporten som annars är spel,spel o spel. Tack

  2. Måtte denna underbara Delicious tillfriskna på bästa vis så att vi med oförbehållsam glädje kan tänka tillbaka på allt hon bjudit oss på.

  3. Precis som dig Henrik så har ingen berört mig såsom delicious har gjort. Tack för allt ni gör här på sajten från en som följer allt på denna sida flera ggr om dagen.

  4. Visste ingenting när jag såg rubriken till det här inlägget och sedan började läsa. Fint skrivet, men jag upplevde några ögonblick av fasa innan jag fick läget klart för mig. Älskar den här lilla tjejen nästan som om hon varit min egen, älskar den kärlek Daniel alltid visat för henne och som han lyckats förmedla så man kan känna den själv.
    Blev så glad att se klippet Daniel lagt ut på Twitter. Att hon iaf är på benen och att han är hos henne.
    Tänker på dem båda.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar