Vid sidan av alla sportsliga framgångar med Robert Berghs och Christoffer Erikssons triumf i Sprintermästaren som ett välmålat mästerverk klev Stefan Hultman på nytt upp som en stor vinnare igår.

Efter sin undanskymda tillvaro på grund av sjukdom dök han upp i offentlighetens ljus i samband Prix d´Amerique i vintras. Det var de första stapplande stegen mot ”ett nytt liv”.

Igår gav Stefan Hultman de ofta så rutinmässiga atg-live-sändningar ett nytt liv. Påläst och med både pondus, humor, sylvassa kommentarer och självironi fick han den här sändningen att lyfta.

Jag har sett de flesta Sprintermästarna på plats i Halmstad. Den här gången var det annorlunda. Efter en lång (och varm) dag på stranden i den lilla kroatiska byn Vinisce var jag hänvisad till atg-live.

Och det är jag faktiskt tacksam för. Det blev en kväll att minnas, inte bara för det som hände på banan alltså. I synnerhet då Stefan Hultman fick stort (”Jag väger nog 135 kilo”) utrymme i atg-live och vi åter en gång fick uppleva en del av Hultmans makalösa karriär.

Att Stefan Hultman har ett hästöga är inte obekant. Det fick vi ta del av igår. Stefan kan som få andra bedöma hur en häst ser ut, hur den rör sig, han kan förklara vad utrustningsdetaljer betyder och därmed också dra slutsatser som är viktiga för oss som tittar på. Och kanske spelar.

Förhoppningsvis var gårdagens sändning början på något nytt. När hästarna kommer i fokus, när oftast meningslösa, och i hast framtvingade, spelförslag kommer i andra hand.

Med Fredrik C Widman vid sin sida i studion, och med Lennart Forsgren i Halmstad var det gubbsen som regerade igår. Stefan fick även Fredrik och Lennart att lyfta till nya höjder och det märktes att de hade roligt. Det blev därför en sändning full av liv,

Om Stefan Hultman vill, orkar och om lusten finns där har han en framtid i travets sändningar, oavsett om det är i lajven eller i TV.

Har var helt enkelt magnifik i sin nya roll.

Ingvarsson om Sprintermästaren

LP

Här är några av de lovord som ströddes över Stefan Hultman:

 

 

 

 

 

 

 

Övre bilden: Kanal 75.

21 KOMMENTARER

 1. Aldrig har jag hört så mycket skratt och fnittrande bland kommentatorerna! Det lät som om de hade väldigt roligt och det smittade av sig

 2. Stefan Hultman klara det ingen annan gör. att fånga tittarna/lyssnarna, det va länge sedan jag sa till frugan, tyst jag lyssnar på lajven(Hultman)!!
  Hur skall man klara lördagar utan Hultman?
  Här kan vi snacka kunskap,erfarenhet, humor och glädje och med en framtoning/röst som bara den gör att man lyssnar!
  Hoppas dom kan ge han ”fast anställning” och byta ut ett par snubbar som har passerat bäst före datum eller som saknar blicken, pilen, filen, växla ner.
  Se till att värva Stefan innan Legolas gör det!
  Nu har lajven sin största utmaning någonsin för att behålla mig som tittare/lyssnare.

  Bosse Vojlock

 3. Tyvärr missade jag detta, för Liven har man ju undvikit senaste tiden.
  Det är bara att hoppas på att han blir kvar på Liven, för i TV så försvinner spontaniteten och det är en massa människor utanför bild som bestämmer vad som sker och sägs.
  Ja även i bild, för Per styr ju från studion mycket av vad som ska läggas fokus på efter loppet och det är ju det han tycker är intressant och skal, tystas ned, plus att ibland undrar man om det är treåriga skolbarn som sändningen riktar in sig på då vissa saker skall förklaras varje gång de nåmns.

  • Om vi ska ha en chans att få nya att intressera sig för trav så måste det finnas utrymme för att förklara vissa saker om och om igen, för nytillkomna och de oinvigda, så de inte tappar intresset. Alla har vi varit nybörjare en gång i tiden och behövt saker och ting förklarat för oss. Utan att för den sakens skull ha varit ”treåriga skolbarn”. Glöm inte det!

 4. Skillnaden blev enorm mot det vanliga drabblet i sändningarna med mindre kompetenta människor i studion.

 5. Hela travsporten skulle må så mycket bättre om fokus flyttades mer åt sporten än mot spelet som fallet är idag.

 6. Tycker också att Hultman var grym igår och tycker generellt att de sändningar med personer som har en gedigen bakgrund inom sporten alltid överglänser spelexperter i sändningarna. Kan ju t.ex konstatera att igår i atg-live var 3/4 personer med bakgrund inom sporten, Hultman och Widman som tränare och Forsgren som kusk. Så jag tycker som många andra, mer fokus på sporten mindre på spelet.

 7. Märkligt nog så har ju Kanal75 aldrig förstått att det gäller att ha de mest kunniga personerna på ATG Live för där finns den mest insatta publiken. Där behövs inga tipsnissar utan folk som är duktiga på att plocka fram information. Är de roliga och spontana så är det ett stort plus då sändningarna är så långa. Gårdagens konstellation var klockren och kanske, kanske börjar cheferna på Kanal75 begripa…

 8. Det var glädje, proffsighet, mycket humor och lite spänning. Riktigt kul å se! Hultman, vilket ess!

 9. Inte ofta man sitter och ler framför liven när man torskat och även brister ut i skratt när Hultman pikar Ludde ang galopphästar,klockren pik 🙂 Nu har man verkligen fått krav på hur live-sändningarna ska vara i fortsättningen.

 10. YEEEES!!! Jag ställer in mig i ledet.
  Hultmans hästöga varvat med anekdoter ur karriären. Som att han hade näst högsta budet på Rajesh Face, om vad Örjan sa när Maharadja demonspurtade o s v.
  Man njöt.
  Och dessutom spann Widman som en katt där bredvid när han hade någon som var minst lika kunnig som han själv med sig. Knyt genast upp detta radarpar, ATG.

 11. Dags för ”Skarpen” att kapitulera. Behovet av glassig studio, med en pekpinne som programledare och div. experter kan skrotas. Där allt går enl. manus och spelet prio med en massa trams. In med riktigt travkunniga, skolade från lärling och uppåt, som verbalt kan förmedla det intressanta, med glimten i ögonen och gärna med en räv baka örat.

 12. Fyran lär väl i alla fall försöka sno honom. Och där lär han nog göra mer nytta om vi pratar nyrekrytering till travet.

 13. Låt Stefan och de andra kunniga vara på lajven och sätt kuttersmyckena på 4/12 an, de kan vara med Pelle ”teckenspråket” Skoglund

 14. Håller med dig till fullo
  Hultman lyfte studiomiljön till oanade höjder
  Och jag ville inte sluta titta på atg live
  Som normalt bara ser något enstaka lopp från bansändningen
  Idag har jag på stan hört folk lovorda hans besök i Tv sändningen från Jarlsberg
  Och förstår att han nu är förlorad för ATG live tittarna

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar