Foto Leif Norberg ALN-Pressbild AB Solvalla 20040530

1.10,0 första 500, 1.13,0 första 1.000.

Ingen skulle ens reagera på detta idag. För 34 år sedan var det annorlunda. När The Onion kutade, i ensamt majestät, runt ovalen i Halmstad och vann Sprintermästaren på nya världsrekordet 1.12,0 höll publiken andan.

Det kändes som om alla runt ovalen var i chock. Inte bara vi runt ovalen förresten, även Stig H Johansson. Han var inte bara imponerad, han stod också frågande till hur det hade gått till.

Stig H var faktiskt så förvånad att han i sina innersta tankar oroades över att The Onion var dopad.

Sprintermästaren är naturligtvis huvudämnet i veckans podd. Där ni också får höra hur Björn ”Skräcken” Linder berättar om Stig H Johansson välkända bröl. När Linder vann Sprintermästaren med First Sid räckte inte ens det där brölet till.

Sprintermästaren 2005: 2) Torvald Palema, 3) Conny Nobell. Två hästar som senare blev vinnare av Elitloppet (liksom The Onion).

Men vem vann Sprintermästaren 2005, vilken häst slog Torvald Palema och Conny Nobell? En häst som senare var på väg att säljas för stora pengar, men en affär som inte blev av på grund av en veterinär.

Dags att lyssna på veckans podd:

Acast:
https://aca.st/be06c4

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

Foto Leif Norberg ALN-Pressbild AB
Solvalla 20040530

3 KOMMENTARER

  1. Ja det var verkligen häpnadsväckande då!!!
    Svenska guld- eliten Darster F med flera då sprang runt 13 o strax under o så kom The Onion o smällde till med 12 blankt som 4åring !!! Nästan chockartat!

  2. Fanns det inte en följdberättelse (året efter?), där det visade sig att banpersonalen hade manipulerat med distansmarkeringarna och den fantomtiden korrigerades? Vill minnas att det rörde sig om en 12-tid även den gången.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar