Med ett alldeles väsentligt bättre totalljud än förra veckan, vi ber återigen ursäkt för det debaclet, skickar vi härmed fram det 57:e avsnittet av vår podcast.

Och som veckan lite grann kräver, en hel del Sprintermästarefokus blir det. Bland annat
kring det kanske, nej inte kanske … det ÄR det mest häpnadsväckande i löpningens historia. Så pass sensationellt att Stig H Johansson trots att han vann var livrädd, något han berättar om i podden…

Vad hände förresten med många av Sprintermästarloppets vinnare? Och KAN det vara läge att ändra förutsättningar för den?

Vidare talar vi om värderingar och att om ta ställning, i största allmänhet, kan det någon gång faktiskt vara viktigare än att till varje pris undvika kollektiva bestraffningar?

Och – hör och häpna – lite snack blir det också om Hall of Fame, och Bo William Takter.

Och lite ytterligare, såklart.

Acast:
https://aca.st/be06c4

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

4 KOMMENTARER

 1. Lite OT om mäster Stig: igår under TV4-sändningen av Tour de France briljerade bisittaren Gabriella Ekström oväntat med ett Stig H. Johansson citat. Det var när Peter Barrling talade om en åkare som varit först en meter efter mållinjen i något lopp som Gabriella invände med att citera Stig H. i att ”ett (sprinter)lopp är 1640 meter”, underförstått varken mer eller mindre – det som räknas är den som är först på linjen. (Bortsett från att man numera mest kör 1609 meter.) Kul med allmänbildning! Dessutom inspirerade (?) det Barrling att köra travsnack när det tampades om positioner senare.

 2. Apropå kollektiv bestraffning = När någon gör en dum eller idiotisk handling som många andra får lida för.
  16:20, V86xpress….osv

  Inget ont om Stig Lindmark, han var en stor man inom travet med en massa championat och segrar i Norrland, men de enda stora lopp han vann var 2 SM för kallblod, detta enligt Hall Of Fames egna noteringar om hans bedrifter,
  Missförstå nu inte detta, det är absolut inget nedvärderande av Stig Lindmark, utan ett ”bevis” på att HoF statuter om storlopp klingar falskt.
  Gör om, gör rätt eller lägg ner skiten!

 3. Jaha, så på Jägers blir det hybris om en trudelutt försvinner men på Solvalla kan man lägga in open stretch?
  Det där gjorde ont i hjärtat, som redan är svårt ärrat av Xpress, fredagsluncher o dyl. Den som ändå bara hade blivit av med en trudelutt..,

  • Säg så här, jag är inte lika kategorisk emot som tidigare. Nog låter jag lite tveksam till slut ändå :). Det hela ingår i totalen kring ens desperation att väcka liket Solvalla.

   Och det är sannerligen inte etta på beta-av-listan: den toppas såklart av dina punkter.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar