Lars I Nilsson har under flera år haft ett nära, och framgångsrikt, samarbete med Johnny Takter. Nu har det samarbetet avslutats.

– Johnny har sagt att han inte vill köra åt mig längre och det får jag acceptera, säger Lars I Nilsson.

För några veckor sedan meddelade en hästägare hos Lars I Nilsson att ägaren inte ville att Johnny Takter skulle köra hans hästar.

– Hästägarna bestämmer vilken kusk de vill ha och jag informerade Johnny om ägarens beslut, säger Lars I Nilsson.

Johnny Takter kontrade då med att han inte ville köra någon av Lars I Nilssons hästar längre.

– När jag drog igång med tränarrörelse för åtta år sedan frågade jag Johnny om han vill köra mina hästar. Sen dess har vi haft ett bra samarbete, men nu är det slut, säger Lars I Nilsson.

Senast Johnny körde åt Lars var i ett V75-lopp på Mantorp den 2 juni. Då blev det en andraplats med Springfield. Sedan dess har Christoffer Eriksson, Thomas Uhrberg och Adrian Kolgjini kört Lars I Nilssons hästar.

– Visst är det tråkigt att Johnny inte vill fortsätta att köra men jag respekterar hans beslut. Och bra kuskar finns det gott om så jag är inte orolig, säger Lars I Nilsson.

Fascination är den häst som Lars I och Johnny Takter haft störst framgångar tillsammans med. Johnny körde henne i 16 av stoets 19 segerlopp och körde in 5,8 miljoner kronor. De vann bland annat Svensk Uppfödningslöpning, Oaks, BC-finalen för treåriga ston och Derbystoet.

Truculent är en annan Lars I-tränad häst som Johnny har kört till stora framgångar med segrar i V75 International och Prins Daniels lopp.

LP

Övre bilden: Kanal 75.

26 KOMMENTARER

 1. Ytterligare ett bevis på att travkuskar och travtränare är ett oerhört snarstucket släkte. Lite löjligt kan man tycka.

 2. Kunde inte sagt det bättre själv Muskel Hull, man kan ha flera hästar i träning hos en travtränare, tycker man inte en häst funkar och vill flytta den så ber dom en dra åt helvete o flytta alla på en gång. En fotbollsspelare funkar inte i alla lag eller för alla tränare, gäller samma för hästar. Det finns ju otaliga exempel om hästar som får en nytändning hos en ny tränare. Finns några få travtränare dock som är smarta nog att behandla sina kunder med förståelse och respekt och inse att man inte kommer längre med hästen och föreslår då en flytt själv eller inte blir förnärmade om man vill flytta hästen. Det är smart och gör givetvis att man kommer tillbaka med fler hästar då man får förtroende för denna tränare. Lite kurser i affärsstrategi hade nog inte skadat för många travtränare och travkuskar. Det är ju inte en gigantisk bransch och har man bränt en bro är den svår att reparera…

 3. Det har enligt min mening daltats för mycket med Johnny Takter, visst har han sina psykiska problem men han borde växa upp någon gång. Under årens lopp har det varit många konflikter och den gemensamma nämnaren har ofta varit JT. Man kan jämföra med Adielsson och Johansson/Båth, där borde det vara upplagt för schismer mellan kusk/tränare/hästägare. Istället verkar samarbetet fungera utmärkt, i alla fall har man den uppfattningen utifrån.

  • Växa upp… kan vara det mest oinsatta/korkade jag läst, som att man väljer att må psykiskt dåligt, i någon slags ungdomssynd.

  • ”han borde växa upp någon gång” ?? Utan att gå in på, eller ha kännedom om, JTs eventuella psykiska problem kan jag bara säga att det är beklämmande att en vuxen (för du är väl vuxen?) kan kläcka ur sig något så urbota dumt! Att ha psykiska problem är en sjukdom precis som alla andra. Det är inget man ”växer upp från”! Skulle du säga till en med amputerat ben att han ska skärpa sig och börja springa som alla andra? Eller en med lungcancer att sluta hosta? Din kommentar säger mer om dig än om JT.

  • du e sjuk i huve.vad än johnny har problem med har du ingen rätt att döma honom.om du säger upp dig på ditt jobb så ska vi andra gå ut och döma ut dig att du är ett psykfall (ligger väl på gränsen) .tänk innan röven spricker.+ du vet inget om anledningen till deras separation.

 4. Och alla son skriver här vet, Precis alla fakta i denna story? Ytterst sällan att det är ens fel om det är två som träter!
  Takter kanske har en helt annan uppfattning än vad Lars I har!?

  • Skulle precis skriva nåt liknande. Finns ingen här inne som har hela storyn, i något fall. Inläggen är fulla av fördomar med fabricerade ”sanningar” som bara är så tröttsamma. Skönt att det finns någon vettig människa som förstår att det finns mer än en sida av ett mynt.

  • Jag upplever det inte som att två träter. Johnny vill inte köra mer åt Lars I. Konstigare än så är det inte. Att samarbeten avbryts sker väl i de flesta branscher?

 5. Snarare ett friskhetstecken att kuskar vågar säga nej även om det ”kan” betyda mindre i egna plånboken.!
  Samt det vanliga dravlet från vissa om en kille som varit i kusktoppen sedan början av 80-talet. Vem fn har daltat med Jt??
  Den mannen har min respekt alla dgr i veckan för vad han presterat genom åren på ovalerna!

 6. Ingen har ifrågasatt JT’s yrkeskunnande. När det gäller samarbeten så visst avbryts dessa ibland, inga konstigheter. Men nog sjutton är det mycket ”smälla igen dörrarna” i travets värld ungefär som signaturen Hästägaren ovan beskriver. På arbetsplatser utanför travet så får man lära sig kompromissa med kunder, arbetskamrater etc. Travet har nog ganska stora egon och det straffar sig i längden. Ibland föreslås när missnöjet är stort inom någon del ( prispengar, starttider etc) att man gör gemensam sak och kanske anmälningsbojkottar en tävlingsdag för att få igång en dialog med Skarplöth &. Men i praktiken är det omöjligt, alla ser helt till den egna plånboken och kan inte tänka sig att ta ett steg tillbaka för ett bättre långsiktigt utfall.

 7. Jonny Takter är en konstnärssjäl och Nilsson en fridens man – skulle inte tro att samarbetet är avslutat för gott! För övrigt är det ju som inom allt företagande – ibland upphör samarbetet under ömsesidig förståelse, ibland under mera bullriga former. Söderkvist/Melin och Denco/Heiskanen är andra brytningar som väckt uppmärksamhet. Att som icke delaktig kommentera de inblandades respektive skuld i det hela känns mest som ett utslag av intervention och skvallermentalitet.

 8. Min formulering var kanske klumpig, givetvis handlade inte ”växa upp” kopplat till hans sjukdom utan mer till hans attityd. Men många av er väljer att missförstå och dra iväg kommentarer. Jag står dock för att JT har ett speciellt temperament och hamnar i konflikter. Vem minns inte när han var i konflikt med Kolgjinis och i affekt offrade en häst för att trycka sönder ledaren ( Adrian), det såg helt enkelt bedrövligt ut från sidan.

  • Och du tror inte hans temperament är kopplat till hans eventuella psykiska besvär på något vis? Alla reagerar vi olika på saker och ting och oftast hänger det ihop med vårt psyke och det vi har med oss i bagaget. JT är i sin fulla rätt att vara den han är och fatta de beslut som känns bäst för honom utan att han ska dömas ut som psykfall. Du är ingen doktor. Och vad beträffar Kolgjinis är väl just temperament ett signum.

 9. Det är skillnad på att vara hästägare i Frankrike och i Sverige. I Sverige är han osynlig. Han får inte ens ha sina färger på dressen, trots sina stora investeringar, missar upplevelsen att se ”sina” färger på banan. Tränaren eller kusken går alltid före ägaren i vagnstävlandet. Det betyder att hästägaren har hamnat väldigt långt ner på totempålen i den disciplinen. Han ska hålla käften och betala. Inte lägga sig i. I Frankrike är det tvärt om. Man har hästägarläktare, egen spelkassa, bar etc. Man tar hand om ryggraden i sporten. Pilaski ville ha Eric Raffin på Bold Eagle i början, men denna valde en annan häst(Booster Winner) i loppet som förste driver hos Guarato. Nivard fick B.E. styrningen. När Eric R ville köra B.E. nästa gång fick han inte det. Pilaski ville ha Nivard även i fortsättningen. I Sverige står det ofta mellan kusken och tränaren som i detta fallet. Ägaren är osynlig. Igen.

 10. Det är väl ingen på fullt allvar tror jag avstår Lars hästar av en sådan anledning ? Det är mer privat än så ! Det är för privat för att ens kommentera . För övrigt har Lars en poäng ! Det finns gott om duktiga kuskar . Sportsliga Hälsningar / Johnny Takter .

  • Om jag någon gång äger en egen häst och om den hästen någon gång skulle få chansen att springa i ett stort lopp, så skulle jag vilja ha Johnny Takter i sulkyn!

 11. Johnny T körde en häst som jag ägde åt en annan duktig tränare som hade kört fast lite med kusen.
  Johnny körde runt hästen som gick bättre men utan att vara som bäst.
  Direkt efter loppet träffade jag Johnny som sa att föreslå tränaren att göra några små förändringar med utselningen och detta gjordes. I nästa start gick hästen mycket bättre och tack vare detta så kutade hästen in en rejäl slant innan jag sålde den.

  Ödmjukhet är bara ett par elitkuskar som bär med sig och Johnny är en utav dessa få personer.

 12. Men det hela började väl med?
  För några veckor sedan meddelade en hästägare hos Lars I Nilsson att ägaren inte ville att Johnny Takter skulle köra hans hästar
  Så det är väl hästägaren som i det här fallet är snarstucken av någon anledning?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar