Dags för den sista barometern inför kvalen till Stochampionatet fredagen den 14 juli. Här dyker det upp en del nya namn. Framför allt då Darling Mearas, fjolårets drottning, som i lördags visade att hon att formen perfekt.

Darling Mearas tog klivet till andraplatsen men fortfarande är det Cash Crowe som  toppar listan.

1. (1) Cash Crowe (Petri Puro)

Även om hon inte varit synlig sedan segern i Drottningens Pokal är hon fortfarande i topp här. Tränaren Petri Puro har efter de två tuffa loppen på Åby helt koncentrat sig på uppladdningen inför Stochampionatet. Så här långt har Cash Crowe tagit över drottningkronan bland de fyraåriga stona.

2. (ny) Darling Mearas (Stefan Persson)

Hon som blev Årets sto ifjol och som vi har väntat på. Tränaren Stefan Persson väntade länge innan det blev årsdebut, då satt hon fast med krafter kvar. Så kom då det glädjande beskedet i ett BC-försök i Rättvik i lördags när Darling Mearas spurtade formidabelt till seger och Stefan fick det besked han ville ha, och kanske lite till: ”Hon har aldrig känts bättre”. Konkurrenterna är varnade.

3. (3) Ultra Bright (Fredrik Persson)

Fem starter hittills i år: en andraplats och sedan fyra raka segrar. I den senaste starten rundade hon ett helt gäng från tillägg till en överlägsen seger. Här finns både styrka och speed som behövs i Stochampionatet. Fredrik Perssons matchning mot årets stora mål är också imponerande. Jovisst minns vi Viola Silas seger för sju år sedan.

4. (5) Dream Lane (Stig H Johansson)

Under Elitloppshelgen vann hon Diamantstoets final mot hästar som är äldre. I lördags spurtade hon vasst till andraplatsen bakom Darling Mearas i Rättvik. Dream Lane verkar vara under fortsatt snabb utveckling och klättrar nu en placering på den här listan. Det har gått 14 år sedan Stig H vann Stochampionatet senast. Kan det vara dags i år igen?

5. (2) Inga In Heaven (Fredrik Wallin)

Efter andraplatsen i Drottningens Pokal visade den här hästen att hon ligger väl i fas inför Stochampionatet när hon blev trea i Rättvik i lördags. Även om Inga In Heaven fick stryk av både Darling Mearas och Dream Lane blev loppet en perfekt uppladdning för resan till Axevalla. Det såg ut som om Inga In Heaven hade lite sparade krafter när hon skar mållinjen.

6. (ny) Unrestricted (Johan Untersteiner)

Har bara gjort två starter hittills i år men visade senast att toppformen närmar sig. Senast spurtade hon starkt till en ganska säker seger i ett test inför Stochampionatet. Johan Untersteiners häst visade då att hon klarar den långa distansen. På torsdag få Unrestricted ytterligare en genomkörare då hon skall möta äldre hästar i ett lopp på Åby.

7.(ny) Uncertain Age (Thomas Malmqvist)

Efter en lite trevande inledning på säsongen visade hon i den senaste starten att formen är kraftig på gång. Hon håll då mycket bra som tvåa i testet på Axevalla, bara slagen av Unrestricted. Uncertain Age fick då ett tungt lopp utvändigt om ledaren under en stor del av loppet. Hon visade då att styrkan finns där för att klara lång distans.

8. (9) Amalia Cash (Jörgen Westholm)

Nyligen blev hon tvåa i ett av Maggans lopp på Solvalla efter en tuff forcering av Jörgen Westholm. I lördags fick hon ett tungt lopp utvändigt om ledaren i Rättvik där hon blev femma. Styrkan är det inget fel på och kanske har de två senaste loppen varit härdande? Den långa distansen i Stochampionatet kommer nog inte att bli något problem.

 

9. (ny) Xperia Knick (Johan Untersteiner)

Försvann från listan förra gången men kommer tillbaka nu. Hon var duktig som trea i Testet på Axevalla och visade då att hon klarar lång distans. Blev igår kväll finalist i Stosprintern genom att bli trea i ett av försöken.  Xperia Knick har ett tufft program och frågan är hur det slår formmässigt inför Stochampionatet?

10. (ny) Bugatti Brick (Timo Nurmos)

Delade segern i ett av försöken i Stosprintern igår med Gilda Newport. Det var Bugatti Bricks andra raka sprinterseger. Nu väntar alltså finalen i Halmstad innan det är dags för kvalen till Stochampionatet. Frågan är dock hur Bugatti Brick klarar lång distans?

Borta från listan: Ungique Juni (4), Quebec C.D. (6), D’Laina (7), Schatzi Frontline (8), Undine (10).

LP

Så såg det ut förra gången

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Darling näckte en formtoppad Dream Lane i ett nafs över upploppet. Väldigt imponerande! Verkar finnas mycket utveckling kvar i henne dessutom. Crowe ser ju mer ut som en färdig elithäst redan nu. Intressant å följa dessa (med flera) framöver.

  2. Westholm o Persson måste kliva ur sulkyn till förmån till någon betydligt skickligare driver, då har deras hästar jättechans på riktigt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar