Efter förra veckans succé med Anna-Karin Rundqvist som vår gästande bildredaktör lämnar hon idag över stafettpinnen till Michael Demmers på Västerbo Stuteri. En mångsysslare, minst sagt. Mikael är travtränare, stuteriägare och uppfödare. Och nu alltså bildredaktör

Här kommer den första bilden från Västerbo Stuteri i Heby.

Det är lätt att gilla stället där man bor, välkomna att följa oss på Västerbo under några dagar.

Vi försöker alltid att bjuda våra kunder och hästägare på en fika när de kommer med sina ston på semindagarna. Måndag, onsdag, fredag är de stora semindagarna då vi i seminstallet på Horsbo, som ligger i ena kanten på Västerbo, känner på ston och beställer sperma till de som skall ha transportsperma.

Denna morgon var lite lungnare än midsommaraftonens morgon då det som mest var tolc transporter där samtidigt.
Välkommen säger vi till dessa kunder, Lotta och Håkan Tellner som är på Västerbo för första gången.
 
På Västerbo finns det 6 hingstar uppstallade fysiskt. De sex grabbarna är Formula One, Jocose, Pato, Perhaps Love, Pojke Kronos och Quevert. På bilden är det Jocose som haft en date med slitna Sandra. Dessutom jobbar vi med fryst från många hingstar.
 
När hingstarna är tömda sätter Sofia, Nicole och Olga igång och packar under överseende av vår veterinär Susanne Demmers, sedan gör Kerstin på kontoret etiketter å ser till att de lådor som skall med posten kommer iväg.
 
De kom även ett par hästägare förbi på eftermiddagen och undrade om vi kollat in Svensk Travsports hemsida, så det fick göras. Det var ju mycket trevlig läsning.
 
Det föds ca 50 föl egna och inackorderade på Västerbo ett vanligt år, årets sista var Björn Röcklingers stoföl efter Raja Mirchi – Donna del Sole som gick tre veckor över tiden. (Övre bilden).
 
Kvällen kommer att ägnas åt att göra annons för Pato och hålla koll på Sundbyholm där vår samarbetspartner Björn Röckinger kör lopp.
Ha det bra!
Michael

 

 

 

5 KOMMENTARER

  1. Supertrevligt.
    Älskar att få insyn bakom kulisserna och få bild
    på alla vardagshjältar inom hästsporten.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar