Idag läckte alltså domen mot Fabrice Souloy ut. Den dom som skulle meddelas den 5 juli. Uppenbart finns en läcka i Norge.

Det är Travronden som lyckats knäcka nyheten.

Travronden

Jag kan egentligen inte kommentera detta eftersom jag inte fått någon dom. Mer än att det är oerhört amatörmässigt skött. Jag är dock inte särskilt förvånad, säger Fabrice Souloys advokat Staffan Uvabäck från sin semesterort i Frankrike.

Den norska Domskommittén har varit klar med sin dom i en dryg vecka. Men eftersom ST avvaktar tills den 5 juli (på grund av semster) med sin dom ville det norska travförbundet (DNT) vänta med offentliggörandet till samma dag.

Ändå läckte alltså domen ut.

– Vi har väntat på bekräftelse från Uvabäck på att han har mottagit domen. Det har vi inte fått eftersom han är på semester i Frankrike.

Det säger DNT:s generalsekreterare Svein Morten Buer som är förvånad över att domen har läckt ut:

– Detta är märkligt.

Staffan Uvabäck säger att han inte har fått någon dom.

– Den ligger förmodligen på mitt kontor hemma i Skövde, säger Uvabäck.

Dagens avslöjande gör advokaten rejält upprörd.

Detta är oerhört klantigt skött av den norska Domksommittén. Men, som sagt, jag är inte förvånad, säger Uvabäck.

Enligt Travronden så döms Fabrice Souloy till 15 års avstängning och 500.000 norska kronor i böter.

Tyvärr kan jag inte kommentera det eftersom jag inte har sett domen. Jag har sedan tidigare informerat min klient om att domen kommer den 5 juli, säger Uvabäck.

LP

Läs också:

Souloy-domen har kommit

EN KOMMENTAR

  1. Tungt nederbörd tenderar att läcka kobolt från jorden. Detta problem förvärras ofta av snabb tillväxt av foderväxter under regnsäsongen, vilket ytterligare späder innehållet av kobolt i kosten.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar