Rune Andersson är en av årets sommarvärdar i P1.Bild: Sveriges Radio.

Dags för veckans topplista. Här finns mina egna toppar under den gångna veckan. De må gärna uppfattas som subjektiva. Det är nämligen tanken.

 

1.Twister Bi

Segern i Oslo Grand Prix kom överraskande men inte desto mindre övertygande. Jerry Riordans häst avgjorde på egen hand med en mycket tung långspurt. Det här var femåringens andra stora internationella seger hittills i år. Och han har redan sprungit tre miljoner kronor under 2017.

2.Daniel Redén

Med sitt tunga artilleri vinner Daniel hela tiden mark. I lördags segrade hans Västerbo Highflyer Jämtlands Stora Pris och i söndags blev Lionel tvåa i Oslo Grand Prix. Samma dag triumferade Daniels fransman Canari Match i Europamatchen på Bjerke. När halvårsskiftet snart står för dörren tittar Daniel ut som överlägsen ledare av tränarligan i Sverige.

3.Alfas da Vinci

Nio år gammal ser denne stilige herre ut som en ungtupp. Igår lattjade han med motståndet i Vaggeryd. Det var fuxens 100:e start och 25:e seger. Alfas da Vinci uppskattas av många och har genom åren blivit en stor publikfavorit. Med tanke på att han oftast startar över längre och krävande distanser är det beundransvärt att Alfas da Vinci fortfarande kan hålla humöret på topp.

4.Christoffer Eriksson

Den tystlåtne skåningen är ingen dagslända precis. Framgång föder framgång brukar det heta. Här är ett bra exempel på det. Med små medel och stort självförtroende vandrar Eriksson vidare mot den absoluta kusktoppen. I lördags körde Christoffer Spring Erom till andraplatsen i Jämtlands Stora Pris, i söndags vann han Oslo Grand Prix, och i tisdags blev det tre segrar hemma på Jägersro.

5.Veijo Heiskanen

Efter en svacka verkar Veijo vara på gång igen, även om han inte kör själv i loppen just nu. I tisdags vann två av Veijos hästar i V64 i Lindesberg där Trot Kronos imponerade rejält. Igår blev det två V86-segrar i Vaggeryd. Båda vinnarna kördes av Mika Forss som jag gärna ser i Sverige lite oftare. Den välkända ”kuskmaffian” behöver utmanare.

6.Magnus Träff

I lördags blev det två V75-segrar för Bollnäsamatören som hittills i år har tolv vinster på 29 starter. När Träff startar sina hästar är de oftast i ett lysande skick och vi lär få se mer framgångar från amatörens lilla stall. Queer Fish är en häst som jag dessutom hoppas snart få se i lite större sammanhang. Hans seger i lördags var oerhört imponerande.

7.Alltid på en onsdag

Sommaren (när den väl kommer) är alltid välkommen. Liksom V86-omgångar som avverkas på en och samma bana, utan någon större stress. Som Björn Goop skrev i en krönika i Aftonbladet. ”Onsdagstävlingarna under sommaren är befriade från expressupplägget”. Spelsiffrorna ger tydliga och glädjande besked. Drygt 4.000 personer i Vaggeryd igår säger också en del.

8.Southwind Feji

Bild: Malin Albinsson/Kanal 75.

Egentligen togs hon hem till Sverige för att bli fölsto. Men eftersom hon inte blev dräktigt kunde fyraåringen lika gärna prova på att tävla. Igår vann stall Palemas sto sin sjunde raka seger och ännu har hon inte förlorat. Pär Hedberg har gjort ett gott tränarjobb och Mikael J Andersson har kört henne i alla sju starterna.

9.Tro Lo Lo

Ifjol blev hon femma i Stochampionatet men sedan dess har det kärvat en del. Nu verkar det dock ha lossnat. I måndags imponerade Tro Lo Lo när hon med mycket spring i benen vann ett V64-lopp på Färjestad i imponerande stil. Ägaren och tränaren Emelie Persson kan nog se fram mot en fin sommar.

10.Rune Andersson

Alltid i hetluften i olika sammanhang. Han är bland annat en av travsportens stora bidragsgivare. Ofta syns Runes blågula dress på våra travbanor. Just nu handlar det dock mest om den juridiska kampen mellan Runes spelbolag Legolas.bet och ATG. Igår presenterades han också som en av årets sommarvärdar i P1. Den 28 juli kommer vi att kunna lyssna till Rune Andersson.

Inte ens nära:

Jos Verbeecks kapning av D.D.’s Hitman i Oslo Grand Prix.

Förra veckans lista:

Jenny i topp

 

4 KOMMENTARER

    • Oddset på att han dyker upp bland ATG´s sommarpratare störtdök just till 1,01…
      O av en slump så lär han prata veckan efter Rune pratat i P1.

  1. När Daniel Redén kan träna unghästar oxå o på det viset bli komplett som travtränare då platsar han på min lista.

  2. Tror i och för sig det är därför Alfas da vinci tycker att det är just kul .att han startar i dessa långa lopp ofta får han snälla resor och går till slut. istället för att gasa gasa gasa och få trött och utråkad häst. Oftast sliter snabba sprinterlopp betydligt hårdare .

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar