Han sprang som en förgiftad råtta och jag tänkte: ”va fan gör karl’n”?

Sebastian Larsson alltså, vad fan gör han? Här gällde det ju att ha så mycket folk som möjligt i försvaret för att Frankrike inte skulle kunna få in en retfull vinstboll.

Då jagar denne man både boll och målvakt, högt upp, högre upp, istället för att som dom andra blågula hjältarna backa hem och där försvara det egna målet.

Från expressen.se.

Sebastian Larsson visste uppenbart vad han gjorde, eller också visste han inte det. Han lyckades stressa den franska keepern Hugo Lloris så in i Norden att denne helt tappade fattningen.  Istället för att enkelt förpassa bollen över sidlinjen gav han Ola Toivonen världens möjlighet att serva in vinstmålet mot en baslinje utan motspelare.

Det upplagda läget missade inte servespecialisten Toivonen.

En ofattbar avslutning på en fantastisk fotbollsmatch.

Sådan här är fotboll när den är som allra bäst, när David slår Goliat, när slutet blir något som var omöjligt att förutse.

Och att efter matchen få lyssna till den engagerade, väl analyserande och pratglade Kim Källström var en ren njutning. Jag brukar sällan ha tålamod att övervintra alla reklampauser för att höra på vad som sägs efter matcherna. Den här gången hade jag det tålamodet. Och det är jag glad över. Kim visade talanger jag inte trodde han bar på.

Kim var, vid sidan av segern, kvällens behållning. Och eftersom det i travkretsar är populärt att jämföra annan idrott med trav så kan jag väl då säga att Kim var i Micke Nybrink-klass.

Eller till och med ännu lite vassare?

LP

3 KOMMENTARER

  1. Har fn inte hämtat mig än! Nästintill en bragd!! Med en avslutning som inte finns.
    Påminner mig om när Ove Kindvall säkrade Vm biljetten till Mexiko 1970 mot just Frankrike vilket han senare fick bragdguldet för!! Fotbollen lever!!!

  2. Kims sommarprogram i Sveriges Radio förra året (om de nu skriver manus själva) vittnade om en förmåga som överstiger många sk expertkommentatorer. Han blir med stor sannolikhet en institution inom sportmedia de kommande 30 åren eller så. Förhoppningsvis blir VM i Ryssland ett stort uppdrag – med Sverige bland lagen som får chansen att tävla om VM-pokalen.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar