Jenny Björk vann tre lopp samma dag och toppar veckans lista. Bild: travsport.se

Dags igen för veckans tio-i-topp.

Kanske är den här listan inte helt objektiv? Det är helt enkelt mina egna subjektiva bedömningar som ligger till grund för vem eller vilka som hamnar här. Så, håll till godo.

1.Jenny A Björk

Hon körde två lopp och red ett i Eskilstuna i söndags – hon vann med alla tre hästarna. Och det var inte tre favoriter precis. Hennes vinnare var Il Meo Diva (5,24), B.B.S. Canyankee (4.48) och så Alex Ås (8.98) i ett montélopp. Den trippeln ger Jenny förstaplatsen på veckans lista.

2.Lucifer Lane

Denne treåring fick inget lätt lopp på Solvalla igår, större delen utvändigt om den ledande favoriten Vikens High Yield. Ändå hade Lucifer Lane mod att stå emot Vanilla Pod över upploppet. Låt vara att Lucifer Lanes kusk Johan Nilsson vinglade ut lite över upploppet och störde Örjan Kihlström med Vanilla Pod. Domarna såg dock mellan fingrarna och Johan kunde räkna in sin största seger hittills i karriären – och 300.000 kronor.

3.Jörgen Westholm

Förra torsdagens vann Whitma sin tredje raka seger i Frankrike med Gabriele Gelormini i sulkyn, i lördags vann Jörgen själv med Flash Hammering i V75 och dagen efter blev det seger i Guldstoet på Axevalla med White Lightning. De tre segrarna var värda nästan 600.000 kronor för Westholms hästägare. Hade Jörgen sedan varit lite mer kylig hade han även vunnit ett av loppen i Maggans Tidiga Unghästserie på Solvalla igår med Amalia Cash.

4.Susanne H Osterling

Kronprinsessan Victorias lopp är det mest prestigefyllda damloppet vi har. Att vinna det en gång är stort, att göra det två gånger är ännu större och så vidare. När Susanne Osterling vann med Robert Berghs Mellby Drake i söndags var det hennes fjärde seger  i loppet som instiftades  1993.

5.Erwin

Jag gillar verkligen hästar som ”kommer från skogen”. Som dyker upp så där lite i skymundan och visar att de så småningom troligen kommer att visa sig i större sammanhang. En sådan är amatören Christer Karlssons fyraårige Erwin som i måndags (Årjäng) vann sin fjärde raka seger och därmed är obesegrad. När kliver Erwin in på de lite större scenerna?

6.Gomez

Dan Widegrens fyraåring är en annan häst som det är lätt att gilla. Sex starter hittills har givet fem segrar och en andraplats. På självaste Nationaldagen vann Gomez en övertygande seger när V64 avgjordes i Halmstad. Dan Widegren har alltså inte bara Spring Erom i stallet. Det kan faktiskt vara så att Danne i Gomez har en häst för Derbyt.

7.Muscle Hustle

Efter några tveksamma insatser på svensk mark har det lossnat på allvar för Robert Berghs fyraåring. I lördags blev det seger i Ina Scots Ära och där fick vi en föraning om att Muscle Hustle är en häst som mycket väl kan klättra en bra bit upp i klasserna. Kanske visar han det redan i Sprintermästaren?

8.Izzy

I mitten av mars debuterade det fyraåriga stoet med seger i Örebro. Igår gjorde hon sin sjätte start och vann då sin sjätte seger. Efter en snabb start såg allt så lekande lätt ut för henne på Solvalla (barfota för första gången). Izzy står kvar i Derbyt, men det märkliga är att hon inte är anmäld till Stochampionatet.

9.Raggamuffin

I december ifjol gjorde han debut i monté med att bli femma på 1.15,8a/2140 meter. I måndags var det dags för nästa montéstart. Med den suveräna ryttaren Sofia Adolfsson i sadeln vann Raggamuffin överlägset på 1.12,6a/2140 meter (!). Det var, minst sagt, en imponerande uppvisning.

10.Vamp Kronos

Foto: Kanal 75.

Trots ett tungt lopp vann Jerry Riordans treårga sto på 1.12,8a/2140 meter i Maggans Tidiga Unghästserie för treåriga ston på Solvalla igår. Det var tredje segern på sex starter för dottern till Ready Cash. Nu väntar försök i E3 för Vamp Kronos.

 

Inte ens nära:

Bråket mellan ATG och Legolas.bet når allt högre och ofattbara höjder. De enda som till slut gynnas är bolagens advokater.

LP

Förra veckans lista

4 KOMMENTARER

  1. Man blir mörkrädd när man läser om striden mellan Legolas och ATG. Givetvis handlar det inte om namnfrågan ( Legolas) utan det är ren tuppfäktning där man kunde gått till domstol med i princip vad som helst. Självklart måste vi säga grattis till advokat Uvabäck som säkerligen dyker upp igen, förmodligen på Legolas-sidan men osvuret är bäst. Bortsett från pengarna så kommer det säkert att läggas mycket tid i Hästsportens hus på detta meningslösa case som ska dras i först tingsrätt och med all sannolikhet också i hovrätt. Med tanke på att lanseringen av Legolas varit usel så hade den bästa taktiken från ATG varit att tiga ihjäl konkurrenten istället för att skapa artiklar i media.

    • Håller med. ATG ger ju Legolas gratis reklam på det här viset. De som inte kände till Legolas innan gör det definitivt nu. ATG har annat att fokusera på och definitivt annat att lägga sina pengar på. Sandlåda.

  2. Subjektiv? När Jenny vinner tre på Sumpen är det roligare än när Örjan vinner åtta på Valla, på något vis? Positivt för sporten att alla unga tjejer börjar utmana på allvar.
    Vi gamla kuskspelare kanske måste börja tänka om?

  3. Tycker ATGs agerande bekräftar kritiken att de är dåliga på att hushålla med pengarna, de kunde lika gärna ta några miljoner och spola ned dem i toan. Till skillnad från vad ATGs advokat på fullaste allvar tycks tro så finns det inga sunt bedrivna bolag som lägger resurser på att varumärkesregistrera namn som konkurrenter avser att använda på sina produkter/tjänster, och därefter stämma dem. Om ATG vinner namnstriden så har de förlorat miljontals kronor + tusentals timmar i nedlagt arbete, de har investerat i kanoner för att skjuta ner en mygga. Sedan byter Legolas namn till Brunte.bet…

    Det finns bara en enda sak som har betydelse i en konkurrerande marknad och det är hur väl man tar hand om sina kunder, det är där man lägger sina resurser. Ingen lägger miljoner för att åstadkomma ett krokben på en potentiell konkurrent, miljoner man kunde lagt på något som förbättrat för kunderna. Rena självklarheter.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar